Παρασκευή, 29/03/2024 | 03:34

Πρέβεζα: Πρόταση της “Ανυπότακτης κίνησης” για γυμναστήρια και χώρους άθλησης

559 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/11/2020, 10:50 πμ | 0 σχόλια

 

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ (ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ) ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΘΛΗΣΗΣ


  Υγεία, παιδεία, πολιτισμός, πράσινο, αθλητισμός για όλους  τους πολίτες  χωρίς να ζούμε με το άγχος της ανεργίας, της φτώχειας, της ανασφάλειας, τον τρόμο του τραπεζίτη και του Πτωχευτικού Κώδικα. Αυτό είναι το περιεχόμενο που ως  «Ανυπότακτη Κίνηση στα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» δίνουμε στη λέξη ανάπτυξη.

  Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που δε συμμεριζόμαστε και δε μοιραζόμαστε μαζί με τις «αναπτυξιολάγνες» παρατάξεις των (με δημόσια χρήματα!!) πεντάστερων επενδύσεων το «όραμα» της δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών ανεξέλεγκτης επιδοτούμενης εκμετάλλευσης, μισθών πείνας  και ξεπουλήματος της δημοτικής περιουσίας. 

Κε Γεωργάκο, Ροπόκη, Νίτσα, Φονταρά, 

αυτό που εσείς θεωρείτε αναπτυξιακό όραμα  είναι ο εφιάλτης των μνημονίων και της πλήρους φτωχοποίησης των εργαζομένων και της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Είναι ο ίδιος φονικός εφιάλτης που αφήνει την Πρέβεζα χωρίς νέο νοσοκομείο και τον λαό ανυπεράσπιστο στην πανδημία. Είναι η πολιτική που καταδικάζει στη μιζέρια τους πολίτες και που ανάγλυφα παρουσιάζεται σε κάθε πλευρά της πόλης και της ζωής μας.

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΣΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙ 

   Όπου και να περιδιαβεί κανείς αυτή την πόλη, έρχεται αντιμέτωπος με ντροπιαστικές εικόνες εγκατάλειψης. Δυστυχώς ,το φαινόμενο είναι τόσο γενικό που καθιστά αδύνατη την εξαντλητική απαρίθμησή των εικόνων ντροπής. Παραθέτουμε ενδεικτικά ορισμένες οι οποίες δεν είναι τόσο γνωστές :

-Σκουπιδότοποι , όπως  κάτω από τον Προμαχώνα.

-Μικρά γήπεδα ποδοσφαίρου χορταριασμένα και παρατημένα, όπως στο Ψαθάκι και τον Παντοκράτορα.

-Γήπεδα τένις φάντασμα χωρίς φιλέ και με διαλυμένη περίφραξη, όπως στο τέλος της Ατιντάνων. 

– Μικρές πλατείες εγκαταλελειμμένες μέσα στα βάτα και με χαλασμένα παγκάκια , όπως στις εργατικές πολυκατοικίες και το Νεοχώρι.

  Ο κατάλογος είναι ατελείωτος και η Δημοτική μας Κίνηση έχει προβεί σε μια λεπτομερέστατη καταγραφή με τη βοήθεια και των συμπολιτών μας , ακριβώς, γιατί μας πονάει αυτή η κατάσταση  και δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχιστεί. 

   Η στάση της Δημοτικής Αρχής και των προαναφερθεισών παρατάξεων που επί της ουσίας την υποστηρίζουν μιλώντας για αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας  (εννοώντας το ξεπούλημά της), δεν δείχνουν μόνο την πολιτική τους ανικανότητα και την αδιαφορία επίλυσης των προβλημάτων μας . Είναι ταυτόχρονα μια συνειδητή στάση υποβάθμισης της έννοιας του δημόσιου και κοινωνικού αγαθού, ακριβώς,  γιατί θέλουν να το απαξιώσουν στα μάτια των πολιτών και να ξεπουλήσουν τα πάντα.

 

ΟΧΙ  ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ –ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

  Ως «Ανυπότακτη Κίνηση στα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας»  έχοντας ως μοναδική δέσμευσή μας  το συμφέρον των πολιτών χωρίς την ελάχιστη εξάρτηση από το παραμικρό ιδιωτικό επιχειρηματικό συμφέρον και  με βάση τις πάγιες αρχές που σταθερά υπηρετούμε ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε  να είμαστε  στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των πολιτών .Θα ονειρευόμαστε και θα διεκδικούμε την Πρέβεζα στην οποία αξίζει να ζούμε. 

  Ένα από αυτά είναι το δικαίωμα στον αθλητισμό που οφείλει να προάγει η κάθε Δημοτική Αρχή, ώστε όλοι οι πολίτες όλων των ηλικιών να έχουν πρόσβαση σε αυτόν. Ο αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό δικαίωμα.  Σχετίζεται με την ποιότητα ζωής των πολιτών, τη σωματική και ψυχική υγεία, την ευεξία, αναπτύσσει την κοινωνικότητα και την αλληλεγγύη. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό πρέπει να υπάρχουν αθλητικοί χώροι που δε θα είναι ερημωμένοι από τη δημοτική αδιαφορία και εγκατάλειψη.  Είναι επίσης τραγικό πως δεν υπάρχει ένας υπαίθριος χώρος  άθλησης , ένα ανοιχτό γυμναστήριο εξοπλισμένο με όργανα γυμναστικής  (μονόζυγα, δίζυγα, πολύζυγα, ποδήλατα κλπ).  

  Ζητάμε λοιπόν, και θα επανέλθουμε με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις για όλα τα ζητήματα, τα εξής:

-Την εκτέλεση όλων των απαραίτητων  έργων καθαρισμού, επισκευής και συντήρησης, ώστε όλοι ανεξαιρέτως οι υπάρχοντες αθλητικοί χώροι  να καταστούν λειτουργικοί και να χρησιμοποιούνται από τους πολίτες.

-Την εκτέλεση όλων των έργων υποδομής, ώστε το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας να λειτουργεί όλο τον χρόνο και όχι ελάχιστους καλοκαιρινούς μήνες. 

-Τη δημιουργία υπαίθριων  πιστοποιημένων  γυμναστηρίων  σε όλο τον ιστό της πόλης, ώστε  να υπάρχει δυνατότητα δωρεάν άθλησης όλων των πολιτών (όπως στο Πυροβολικό και στο τρίγωνο κοντά στο Νοσοκομείο). 

Τα θέματα αυτά θα τα θέσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πρέβεζας και θα απαιτήσουμε το αυτονόητο, την υλοποίησή τους. 

  

 

    

   

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα