Πέμπτη, 28/03/2024 | 19:05

Νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε εργαζόμενο στους Δήμους του Νομού Πρέβεζας

447 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/11/2020, 12:49 μμ | 0 σχόλια

 

 

Σύλλογος Εργαζομένων                                       

στους Ο.Τ.Α  Α΄ βαθμού                                Πρέβεζα , 09-11-2020

των Δήμων Ν. Πρέβεζας                               

 

 

Νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε εργαζόμενο στους Δήμους του Νομού Πρέβεζας

Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους του Δήμου Πάργας και Δήμου Ζηρού, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, τη σκυτάλη πήρε τώρα και ο Δήμος Πρέβεζας, με το νέο κρούσμα να βεβαιώνεται αυτή τη φορά στο εργοτάξιο του Δήμου, σε υπάλληλο που εργάζεται στον τομέα της καθαριότητας, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Παράλληλα, στη Δημοτική Ενότητα Λούρου έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό άμεσα συγγενικό πρόσωπο συναδέλφισσας που εργάζεται στον τομέα καθαριότητας. 

Είναι φανερό ότι μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο δυσχερής η κατάσταση για τους εργαζόμενους σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων.

  Κι ενώ στο εργοτάξιο του δήμου αυτή την εποχή δουλεύουν δεκάδες εργαζόμενοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι της κοινωφελούς εργασίας, η δημοτική αρχή αρκέστηκε στο να κάνει απολύμανση μόνο στο όχημα που οδηγούσε ο συνάδελφος. Τη στιγμή που ο χώρος έπρεπε ούτως ή άλλως να απολυμαίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, η διοίκηση δεν προέβη σε απολύμανση ακόμα και μετά την παρουσία επιβεβαιωμένου κρούσματος. Μετά την παρέμβαση του συλλόγου μας, η υπόσχεση του δημάρχου ήταν ότι θα γίνει τελικά απολύμανση σε όλους τους χώρους και το μηχανολογικό εξοπλισμό του εργοταξίου…

 Ενώ την ίδια στιγμή, τα επιπλέον μέσα που θα έπρεπε να παρέχονται στους εργαζόμενους, εκτάκτως, για την προστασία τους από τον ιό COVID – 19 είναι το λιγότερο ανεπαρκή.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Να απολυμανθούν τα γραφεία και όλοι οι εσωτερικοί χώροι του εργοταξίου στην Πρέβεζα και το Λούρο με την επίβλεψη ειδικού επιστήμονα όπως προβλέπεται από τα επιστημονικά καθήκοντα (π.χ. επόπτες υγείας). Το δε προσωπικό που κάνει τις απολυμάνσεις πρέπει να είναι εξειδικευμένο (π.χ. απόφοιτοι της σχολής απολυμαντών ή άλλης ειδικότητας κατάλληλα εκπαιδευμένης) και φυσικά αφού έχει προηγηθεί ο περιβαλλοντικός καθαρισμός μη υγειονομικών μονάδων όπως περιγράφεται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Να απολυμανθούν όλα τα αυτοκίνητα, τα μηχανήματα, τα απορριμματοφόρα
  • Να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και να κάνει προληπτικά τεστ σε όλο το εργατοτεχνικό προσωπικό 
  • Να καθαριστεί όλος ο χώρος του εργοταξίου.
  • Να ξεκινήσει πρόγραμμα τακτικών απολυμάνσεων και προληπτικών τεστ σε όλες τις υπηρεσίες και στο σύνολο των εργαζομένων
  • Να χορηγηθούν σε όλους τους εργαζόμενους τα μέσα ατομικής προστασίας από τον κορωνοϊό σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

 

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. 

ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα