Σάββατο, 20/04/2024 | 05:27

Επιτέλους τελειώνει ο εφιάλτης: Ραγδαίες εξελίξεις για το εμβόλιο του κορονοϊού στην Ελλάδα

773 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/11/2020, 1:16 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ο κορωνοϊός συνεχίζει το σφυροκόπημα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε ακόμα αν φέτος θα κάνουμε Χριστούγεννα ή θα παραμείνουμε σε καραντίνα.

Εκτός από τα άσχημα νέα όμως ευτυχώς υπάρχουν και θετικά. Και αυτά έχουν να κάνουν με το εμβόλιο, το οποίο είναι προ των πυλών της Ευρώπης.

Τα ακόμα καλύτερα νέα είναι ότι τελικά δεν θα μιλάμε για ένα εμβόλιο, αλλά για περισσότερα καθώς θεωρείται δεδομένο ότι μέχρι τις αρχές του 2021 τουλάχιστον δυο θα έχουν πάρει έγκριση.

Η χώρα μας ετοιμάζεται ήδη πυρετωδώς για τη στιγμή που θα σημάνει την αρχή του τέλους της πανδημίας. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» στήνονται κέντρα για 800.000 εμβολιασμούς μέσα στον Γενάρη.

Πρώτα θα εμβολιαστούν γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό και στη συνέχεια όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Το σχέδιο είναι να γίνουν όλα με διαδικασίες- εξπρές ώστε η χώρα να χτίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το τείχος της απέναντι στον ιό.

Θεωρείται βέβαιο ότι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν (για να δώσουν το παράδειγμα και να πείσουν όσους έχουν αμφιβολίες για την ασφάλεια του εμβολίου) θα είναι ο πρωθυπουργός με την οικογένειά του και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα