Τρίτη, 19/03/2024 | 08:46

Βρετανία: Έγκριση του εμβολίου της Phizer και εμβολιασμοί 7 Δεκεμβρίου

645 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/11/2020, 6:05 μμ | 0 σχόλια

 

 

Οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να δώσουν την έγκρισή τους για το εμβόλιο για τον κορονοϊό που ανέπτυξαν οι εταιρείες BioNTech SE και Pfizer Inc την επόμενη εβδομάδα!

Αυτό αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Times με τα γεγονότα γύρω από το εμβόλιο της Pfizer να “τρέχουν”.

Από τη στιγμή που θα δοθεί η έγκριση, οι παραδόσεις του εμβολίου θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέσα σε λίγες ώρες, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα η οποία προσθέτει πως πηγές με γνώση των γεγονότων αναφέρουν ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί ενδεχομένως θα ξεκινήσουν από τις 7 Δεκεμβρίου!

«Να γιατί είναι ασφαλές το εμβόλιο της Pfizer»! Ο Άλμπερτ Μπουρλά εξηγεί

«Για αυτό το emb;olio λαμβάνουμε όλα τα μέτρα που θα λαμβάναμε υπό κανονικές συνθήκες για όλες τις δοκιμές εμβολίων». αυτό διαβεβαιώνει εν τω μεταξύ μέσω συνάντευξης στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” ο δρ άλμπερ Μπουρλά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Phizer, η οποία είναι η πρώτη εταιρεία που μαζί με την BioNtech έχουν καταθέσει επίσημο αίτημα στις αμερικανικές Αρχές για κατεπείγουσα έγκριση του εμβολίου τους ενάντια στον κορονοϊό επισημαίνει πως παρά την εξαιρετική ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η Pfizer για την ανάπτυξη του πρώτου εμβολίου κατά της Covid-19, η διατήρηση υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και ασφάλειας ήταν εξαιρετικά σημαντική σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης, εφαρμόζοντας όλα τα ρυθμιστικά και λειτουργικά μέτρα που απαιτούνται για τις δοκιμές εμβολίων.

«Ο ιός είναι ο εχθρός» εξηγεί ο Νο1 της Pfizer

Ο Έλληνας CEO της εταιρείας, που ανακοίνωσε πρώτη εμβόλιο με αποτελεσματικότητα 95% κατά της Covid-19, επεξηγεί πώς οι ερευνητές της Pfizer και της συνεργάτιδάς της BioNTech διασφάλισαν υψηλούς όρους ασφαλείας για το εμβόλιο, δουλεύοντας υπό συνθήκες επείγουσας ανάγκης και νέες μεθόδους κόντρα στην ιστορική καταβολή ότι η ανάπτυξη εμβολίων για ένα νέο παθογόνο διαρκεί πολλά χρόνια.

 

Είναι ζωτικής σημασίας η επεξήγηση ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, υπογραμμίζει επίσης.

Παράλληλα, δηλώνει υπερήφανος για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η Ελλάδα το πρώτο κύμα της πανδημίας. «Ο ιός είναι ο εχθρός» υπογραμμίζει σε άλλο σημείο, εξηγώντας ότι ο χρόνος είναι αντίπαλος.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα