Τρίτη, 19/03/2024 | 03:41

“Ανάπτυξη Τώρα”: Σαφείς αιχμές για τη δημοτική αρχή Γεωργάκου στον τομέα της Καθαριότητας

561 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/11/2020, 1:48 μμ | 0 σχόλια

 

< Η δημοτική αρχή και εσείς κε Γεωργάκο ως Δήμαρχος δεν μπορείτε να νιώθετε υπερήφανοι για την καθαριότητα που προσφέρετε στον τόπο μας και στους δημότες μας με βάση τα χρήματα που εισπράττεται.>

 

Δύσκολες είναι οι συγκυρίες για τα νοικοκυριά και τους δημότες…

Όσοι εργαζόμαστε στον ιδιωτικό τομέα και έχουμε καθημερινή επαφή με εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ίσως δεν μπορούμε καν να φανταστούμε την οικονομική κρίση που έρχεται.

Γι’ αυτό και στην προκειμένη περίπτωση ούτε λαϊκισμοί χωρούν, ούτε μικροπολιτικές. Η εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας είναι τεκμηριωμένη, είναι τεχνοκρατική άποψη από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τα οικονομικά του Δήμου και τη δουλειά τους.

Όμως εδώ καλούμαστε να πάρουμε μία πολιτική απόφαση. Δεν μπορούμε να είμαστε “ξεκομμένα κομμάτια” της κοινωνίας ως δημοτικοί σύμβουλοι και παράλληλα έχουμε την ευθύνη ένας Δήμος να είναι σταθερός στα οικονομικά του.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι για να εισπράξει ο Δήμος Πρέβεζας και για να μη δημιουργήσει περαιτέρω “χρεωμένους” δημότες και “χρεωμένα” νοικοκυριά θα πρέπει να προχωρήσει σε μειώσεις τελών. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών στο Δήμο μας είναι μικρές επιχειρήσεις, με λίγα άτομα προσωπικό. Και πρέπει να βοηθηθούν για να σταθούν στα πόδια τους. Παρόμοιες αποφάσεις έχουν πάρει πολλοί Δήμοι ανά την Ελλάδα με το σκεπτικό αυτό και οι περισσότεροι έχουν ίδια χαρακτηριστικά με το Δήμο Πρέβεζας. Χωρίς καμία διάθεση “πλειοδότησης καλοσύνης”, αλλά με βάση τη λογική, την ορθή σκέψη, τον σχεδιασμό και τα δεδομένα που επικρατούν στην τοπική οικονομία, τα έσοδα από τα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα που προστέθηκαν. Με βιάση τα έσοδα από την μείωση του κόστους μεταφοράς των σκουπιδιών στα Γιάννενα, τα έσοδα από την αύξηση της ανακύκλωσης, τα έσοδα από την καλύτερη διαχείριση που επικαλείστε, τα έσοδα από την ορθή χρήση των αυτοκινήτων (ζημιές) και των καυσίμων (τοποθετήσατε για αυτό τον σκοπό εξωτερικό ειδικό συνεργάτη ), τα έσοδα από την αλλαγή του κόστους συντήρησης και καυσίμων μιας και τα τελευταία 2 χρόνια παραλάβαμε 3 νέα – καινούργια απορριμματοφόρα.

Με βάση όλα τα παραπάνω προτείνουμε:

Μείωση κατά 10% τουλάχιστον στην καθαριότητα και τον φωτισμό για τα νοικοκυριά και 20% για τις επιχειρήσεις για το 2021 και σταδιακή μείωση με βάση τα νέα δεδομένα το 2022.

Εκτός αν κύριε Δήμαρχε μας δηλώσετε ότι τα παραπάνω λογικά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα δεν ισχύουν.

Τότε και μόνο τότε θα ψηφίσουμε την εισήγησή σας για να βοηθήσουμε τον τομέα καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού να λειτουργήσει. Σύμφωνα με τη δική μας εκτίμηση, δυστυχώς για τους δημότες δεν τα καταφέρατε και αποτύχατε στον όποιο σχεδιασμό σας. Οι δημότες μας πληρώνουν ακριβά και έχουν δυστυχώς κατώτερη ανταποδοτικότητα.

Η δημοτική αρχή και εσείς κε Γεωργάκο ως Δήμαρχος δεν μπορείτε να νιώθετε υπερήφανοι για την καθαριότητα που προσφέρετε στον τόπο μας και στους δημότες μας με βάση τα χρήματα που εισπράττεται.

Δυστυχώς ο περιβόητος πλέον νόμος Θεοδωρικάκου στην αυτοδιοίκηση, ο οποίος σας έχει ”βολέψει” αφάνταστα και γι’ αυτό τον υπερασπίζεστε, δεν έδωσε τη δυνατότητα στην παράταξή μας να τεθεί προς ψήφιση η πρότασή μας στο δημοτικό συμβούλιο, με τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που βάζει. Παρόλο που θα είχε στηριχθεί και από άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ

ΝΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα