Τρίτη, 28/05/2024 | 15:36

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Το Πολυτεχνείο ζεί και εμπνέει τους αγώνες μας

629 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/11/2020, 11:54 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

Το Πολυτεχνείο ζεί και εμπνέει τους αγώνες μας.

Οκτώ μήνες η κοροϊδία της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό και όριο! Μπροστά στον κίνδυνο της πανδημίας έχει αφήσει πλήρως αθωράκιστο το λαό. Δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο για την προστασία της λαϊκής υγείας.

Η εργατική τάξη στο σύνολό της βγήκε από μια συστημική κρίση που στο όνομά της, τα δικαιώματά δεκαετιών,που κατακτήθηκαν με μαζικούς και οργανωμένους αγώνες, δέχτηκαν πρωτοφανή επίθεση. Το μεροκάματο, οι Συμβάσεις, η Ασφάλιση, η Υγεία και η Παιδεία,τα  δικαιώματά μας τσακίστηκαν στο όνομα των αντοχών της οικονομίας τους.

Σήμερα, μπροστά στη νέα κατάσταση με τον κορονοϊό, αφού τα ρημάξανε όλα και αφήσανε την εργατική οικογένεια να παλεύει από χειρότερη θέση να επιβιώσει, ξαναχτυπάνε.

Αφού μπουκώσανε με λεφτά των εργαζομένων τα κανάλια, τους κλινικάρχες, τις μεγάλες επιχειρήσεις και αφήσανε με παλαμάκια και μπαλκόνια,ουσιαστικά ανοχύρωτο, το σύστημα Υγείας ,αφού δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ,για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία,αφού υλοποίησαν κατα γράμμα τις απαιτήσεις των εφοπλιστών,των μεγαλοξενοδόχων,των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στις Μεταφορές, με το ανεξέλεγκτο άνοιγμα των συνόρων για τον Τουρισμό και αφού τα φόρτωσαν όλα στην ατομική ευθύνη, θέλουν να μας φιμώσουν και να  βάλουν τις διεκδικήσεις μας στο γύψο.

Εν μέσω lockdown φέρνουν νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα.

Xτυπάνε τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, δίνουν το δικαίωμα στους εργοδότες να απασχολούν υπερωριακά χωρίς αμοιβή τους εργαζόμενους.Καθιερώνουν το 10ωρο,καταργούν οριστικά την Κυριακάτικη Αργία,χτυπάνε ξανά τις ΣΣΕ κ.α.

Δεν σκύβουμε το κεφάλι στην προσπάθεια απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης, της απεργίας και των αγώνων. Με τον αγώνα μας, στην πράξη θα ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια να βάλουν τα συνδικάτα στο γύψο για να μπορούν χωρίς εμπόδιο κυβέρνηση και εργοδοσία να υλοποιούν τους αντεργατικούς σχεδιασμούς τους.Η συνδικαλιστική δράση δε μπαίνει σε καραντίνα.

 Για το ανοχύρωτο σύστημα Υγείας, για τη συρρίκνωση του εισοδήματος, για το ψαλίδισμα των συνδικαλιστικών ελευθεριών και την καταστολή, έβγαλαν την ετυμηγορία ότι είμαστε ένοχοι όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και αθώοι οι κυβερνώντες και η εργοδοσία που μας κουνάνε το δάκτυλο, καλώντας μας να πληρώσουμε ακόμη μια φορά τα σπασμένα. 

Απορρίπτουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς

Η απόφασή μας είναι ο αγώνας για τη ζωή και τα δικαιώματά μας.Στην επίθεση εν μέσω καραντίνας, από την κυβέρνηση, τη μεγαλοεργοδοσία και τις δυνάμεις που τη στηρίζουν, απαντάμε με Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στις 26 Νοέμβρη.

Την ίδια αδιέξοδη πολιτική για το λαό έχουν και στις διεθνείς σχέσεις. Όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, οι προηγούμενες και η τωρινή κυβέρνηση δίνουν όρκους υποταγής στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό.

Παρακολουθούμε την εκρηκτική κατάσταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο που έχει δημιουργηθεί από τους ανταγωνισμούς μεγάλων ιμπεριαλιστικών κέντρων και χωρών στην περιοχή (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα). Μέσα σ’ αυτούς τους ανταγωνισμούς εντάσσονται και οι ελληνοτουρκικοί ανταγωνισμοί, με την επιθετική δράση της Τουρκίας ενάντια στα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου. Η εμπλοκή της χώρας μας στους ανταγωνισμούς αυτούς, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισής της σε όφελος των επιχειρηματικών της ομίλων, την έχουν μετατρέψει με ευθύνη τόσο των προηγούμενων όσο και της σημερινής κυβέρνησης σε ευρωατλαντικό πολεμικό ορμητήριο, που όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει τις αξιώσεις της Τουρκικής αστικής τάξης, αλλά εγκυμονεί νέους κινδύνους για το λαό και τη χώρα μας.

Το σύνθημα του Πολυτεχνείου «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΞΩ οι ΗΠΑ – ΕΞΩ το ΝΑΤΟ» παραμένει επίκαιρο, 47 χρόνια μετά.

Δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουν με την ουσία του Πολυτεχνείου.

  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στη Μεσόγειο και τη γύρω περιοχή.
  • Παλεύουμε για να κλείσει η βάση της Σούδας,του Ακτίου και όλες οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, να γυρίσουν πίσω τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, δίνοντας σύγχρονο περιεχόμενο στο σύνθημα “ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, που γεννούν δυστυχία, πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς, ενάντια στον περιορισμό των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών. Οι αγώνες μας δεν θα μπουν στο γύψο. 

Η Δημόσια Υγεία δεν κινδυνεύει από τις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αλλά έχει υπονομευθεί από την εγκληματική ανευθυνότητα της κυβέρνησης.Καταδικάζουμε απερίφραστα την κυβερνητική αυταρχική απαγόρευση των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο.

Καλούμε τα μέλη μας,λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκα,τήρηση αποστάσεων κτλ.) να παρεβρεθούν στην κατάθεση στεφάνων την Τρίτη 17 Νοέμβρη,στις 6μμ,στο Μνημείο Ηρώων τιμώντας την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα