Δευτέρα, 15/04/2024 | 17:30

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΑΣ ΣΤΟ ΕΚ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

469 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/11/2020, 12:45 μμ | 0 σχόλια

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΑΣ ΣΤΟ ΕΚ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

Στις 26 Νοέμβρη στέλνουμε μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα για την προστασία της ζωής,της Υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Στο ΔΣ του ΕΚ Πρέβεζας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  21/11/2020 μετά από αίτημα της ΔΑΣ,με θέμα την προκύρηξη απεργίας την Πέμπτη 26 Νοέμβρη,οι δυνάμεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού ακολούθησαν την γνωστή τακτική υπονόμευσης των εργατικών αγώνων.

Μια απεργία που έχει αποφασιστεί από δεκάδες Εργατικά Κέντρα,Ομοσπονδίες,Συνδικάτα πανελλαδικά.

Σε μια περίοδο μάλιστα που η κυβέρνηση της ΝΔ με τις πλάτες των υπολοίπων αστικών κομμάτων, αξιοποιεί την πανδημία και το lockdown για να περάσει μια σειρά από αντεργατικά μέτρα με την κατάργηση του 8ώρου (10ωρο),τις απλήρωτες υπερωρίες,την οριστική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας,το νέο χτύπημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Συλλογικών Συμβάσεων και με το νέο συνδικαλιστικό νόμο-έκτρωμα προσπαθεί να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στο λαό,ταφόπλακα στις απεργίες,διαδηλώσεις, στις εργατικές διεκδικήσεις και να περιορίσει τη συλλογική δράση και λειτουργία των συνδικάτων.

Την ίδια στιγμή που η κυβερνητική πολιτική φέρει στο ακέραιο την ευθύνη,παρά τις συνεχείς αναφορές της στην ατομική ευθύνη, για την έξαρση της πανδημίας και των κρουσμάτων καθώς κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έλαβε για τη θωράκιση του δημοσίου συστήματος Υγείας,για την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ,για την ομαλή λειτουργία σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με μείωση των μαθητών ανα τάξη,προσλήψεις μόνιμου προσωπικού,για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς κ.α.

Όλα τα αντεργατικά μέτρα που η κυβέρνηση έχει στα σκαριά γνωρίζει ότι δεν θα περάσουν αδιαμαρτύρητα και προσπαθεί να τα επιβάλλει με ένταση της καταστολής όπως αποδείχθηκε περίτρανα με τα μαθητοδικεία,με τα γκλόμπ ενάντια στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών,με το όργιο βίας και αυταρχισμού στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου (παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με την γραμμή της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ βάζει πλάτη στην κυβέρνηση, αποφασίζοντας να μην γίνει απεργία  με πρόσχημα ότι ακόμα δεν έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα,και αξιοποιώντας τις δυσκολίες που δημιουργεί η έξαρση της πανδημίας όσον αφορά τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτή.Ουσιαστικά βρήκε για μια ακόμη φορά ευκαιρία για να κυρήξει σιωπητήριο!

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να μην αφήσουν να περάσει αυτή η αντεργατική πολιτική,να δυναμώσουμε την οργάνωση και τους αγώνες μας διεκδικώντας μέτρα προστασίας για τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματά μας.

Καλούμε όλα τα Α΄βάθμια σωματεία ιδιωτικού δικαίου με συλλογικές αποφάσεις να προκυρήξουν την Πέμπτη 26 Νοέμρη 2ωρη στάση εργασίας 10.00πμ – 12.00πμ διευκολύνοντας τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΉ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ,ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ,ΣΤΙΣ 10.30ΠΜ,ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα