Πέμπτη, 28/03/2024 | 12:34

Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων : ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

538 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/10/2020, 7:05 μμ | 0 σχόλια

 

 

Στις 7 Οκτώβρη ολοκληρώνεται μετά από 5,5 χρόνια η δίκη της Χρυσής Αυγής με την ανακοίνωση της απόφασης από την δικαστική έδρα.

Η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσή Αυγής, ενεργοποιήθηκε για να τρομοκρατήσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα στην περίοδο της κρίσης. Επτά χρόνια το αντιφασιστικό κίνημα έχει μετρήσει σημαντικές νίκες απέναντι στην φασιστική οργάνωση με αποτέλεσμα αυτή εδώ και ένα χρόνο να είναι σε καθεστώς διάλυσης. Παρ’όλα αυτά, ακροδεξιές αντιλήψεις στην χώρα μας και στις άλλες χώρες της Ε.Ε. αυξάνουν την επίδρασή τους, είτε για επιμέρους ζητήματα είτε ως συνολική θεώρηση για την κοινωνία. 

Το πολιτικό σύστημα και οι εκφραστές του έχουν ανάγκη το ρατσιστικό δηλητήριο για να αποπροσανατολίσουν την οργή του λαού, ενώ παράλληλα διαλύουν το παρόν και το μέλλον του. Μετά από 12 χρόνια κρίσης , την φτώχεια και τις αντιδραστικές αλλαγές και αναδιαρθρώσεις που έχουν τσακίσει βασικά λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοιού και η υγειονομική – οικονομική κρίση που φέρνει έχει ήδη σημάνει ένα νέο κύκλο ακόμα πιο βάρβαρης επίθεσης.

 Απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση, το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα πρέπει, και θα βρεθεί, αποφασιστικά στο δρόμο. Είναι σαφές ότι το φασισμό δεν τον σταματούν τα αστικά δικαστήρια. Για αυτό η πραγματική καταδίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής θα γίνει ολοκληρωτικά μόνο με την επιβολή του μαζικού κινήματος. Το φασισμό μπορεί να τσακίσει το λαϊκό και εργατικό κίνημα με την καθημερινή πάλη και τις αξίες της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ισότητας, της υπεράσπισης του δίκιου και των αδύναμων, της κατάργησης της εκμετάλλευσης και των διακρίσεων.

Η 7η Οκτώβρη είναι μέρα μάχης κατά του φασισμού, για να βρουν δικαίωση όσοι έχουν πέσει θύματα της φασιστικής βίας. Είναι μια μέρα που χρειάζεται να βρίσκει όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού λαϊκού κινήματος ενωμένες σαν γροθιά και να καλούν το λαό να κατέβει στο δρόμο. Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 18 Σεπτέμβρη αποτέλεσαν ένα πρώτο βήμα αντεπίθεσης των εργαζομένων και της νεολαίας σε μια συγκυρία που οι ανάγκες του λαού και οι δημοκρατικές ελευθερίες δέχονται καίριο πλήγμα από την κυβέρνηση 

  • Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής. Να απαγορευθεί η δράση των φασιστικών συμμοριών.
  • Απομόνωση, περιθωριοποίηση, αποδόμηση των φασιστικών, ξενοφοβικών, εθνικιστικών ιδεών.
  • Απόκρουση της φασιστικής δράσης και επιρροής στη δουλειά, στις γειτονιές, στα χωριά και  στα σχολειά.

 

Καλούμε τη Τρίτη  6 Οκτώβρη στις 7 μ.μ στο παλιό ΚΤΕΛ

στην αντιφασιστική συγκέντρωση των συνδικάτων της Πρέβεζας

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα