Τρίτη, 19/03/2024 | 06:17

Πρέβεζα: Παράσταση διαμαρτυρίας για τους 28 απλήρωτους εργαζόμενους στο νοσοκομείο

786 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/10/2020, 4:49 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Πρέβεζας, το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας και οι απλήρωτοι συμβασιούχοι του νοσοκομείου Πρέβεζας πραγματοποίησαν την 13/10 παράσταση διαμαρτυρίας στην επιθεώρηση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα πέντε μηνών των 28 εργαζόμενων συμβασιούχων που προσλήφθηκαν εκτάκτως στο νοσοκομείο για να καλύψουν μέρος από τις επαυξημένες ανάγκες που αντικειμενικά έφερε η πανδημία COVID.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι  εδώ και πέντε μήνες, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης παραμένουν απλήρωτοι και το μόνο που έχουν εισπράξει μέχρι στιγμής είναι υποσχέσεις και δεσμεύσεις που δεν έχουν υλοποιηθεί.

Το συγκεκριμένο γεγονός δυστυχώς τείνει να γίνει ο κανόνας σε όλους τους χώρους δουλειάς μιας και το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν θεσπίσει οι κυβερνήσεις των τελευταίων 10 ετών επιτρέπει στην εργοδοσία να λειτουργεί ασύδοτα μιας και τα εργασιακά δικαιώματα είναι πρακτικά ανύπαρκτα.

Στην συνάντηση που είχαμε με τον επιθεωρητή εργασίας καταγγείλαμε την απαράδεκτη πρακτική της διοίκησης να αφήνει απλήρωτους 28 εργαζόμενους και ζητήσαμε την άμεση παρέμβασή της προκειμένου να λυθεί το ζήτημα.

Οι απλήρωτοι  εργαζόμενοι του νοσοκομείου μαζί με τα σωματεία που τους στηρίζουν δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα κλιμακώσουμε τη δράση μας συμμετέχοντας μαζικά στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 15/10 .

Διεκδικούμε

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων για τους 28 συναδέρφους
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες
  • Ποιοτικές και δωρεάν  υπηρεσίες υγείας για όλους

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα