Τρίτη, 19/03/2024 | 12:41

Πρέβεζα: Ανακοίνωση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΒΕ ΧΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟΥ για το θετικό κρούσμα κορονοϊού

1076 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/10/2020, 5:39 μμ | 0 σχόλια

 

Την Τετάρτη 28/10/2020, βραδινές ώρες, ενημερωθήκαμε ως ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΒΕ ΧΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟΥ από την Υγειονομική Υπηρεσία Πρέβεζας, ότι επιβεβαιώθηκε θετικό κρούσμα κορονοϊού σε εργαζόμενη της επιχείρησής μας.

Δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι η μόλυνση σχετίζεται με τη λειτουργία της εταιρίας, καθότι ακολουθούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και η επιχείρηση είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τις εγκυκλίους ΕΟΔΥ και αντιστοίχων υπουργείων και αρχών. 

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΒΕ ΧΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟΥ ακολουθώντας τις υποχρεώσεις της απέναντι στις υγειονομικές αρχές και έχοντας ως κύρια μέριμνα την ασφάλεια των εργαζομένων, άμεσα και αυτοβούλως προέβη σε ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει τη λειτουργία της επιχείρησης και τον περιορισμό οποιασδήποτε δυνητικής μετάδοσης στο σύνολο των εργαζομένων. Συγκεκριμένα:

  1. Ανέστειλε άμεσα την λειτουργία όχι μόνο της γραμμής παραγωγής όπου εργάζεται το επιβεβαιωμένο κρούσμα, αλλά και όλων των τμημάτων λειτουργίας του εργοστασίου, για 24 ώρες με ταυτόχρονη πιστοποιημένη απολύμανση όλων των χώρων λειτουργίας του εργοστασίου, της διοίκησης και των μονάδων μεταφοράς.
  2. Επιπροσθέτως διακόπηκε η λειτουργία της βάρδιας που εμφανίστηκε το κρούσμα για άλλες 72 ώρες.
  3. Σε συνεργασία με την Υγειονομική Υπηρεσία ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ ακολουθώντας πλήρως το πρωτόκολλο
  4. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έκανε μοριακά τεστ σε εργαζομένους που είχαν στενή επαφή με την εργαζόμενη, αλλά και σε εργαζόμενους άλλων τμημάτων δειγματοληπτικά, των οποίων τα αποτελέσματα αναμένονται το Σάββατο 31/10/2020.
  5. Ταυτόχρονα η επιχείρηση με την καθοδήγηση ειδικών συμβούλων σε θέματα Covid-19, προχώρησε άμεσα, σε έλεγχο του συνόλου του προσωπικού της,  με δικά της έξοδα, ώστε να υπάρξει πιο γρήγορη και συνολική εικόνα πιθανών ασυμπτωματικών κρουσμάτων, καθώς και για να καθησυχάσει την οποιαδήποτε αγωνία του κάθε εργαζόμενου σχετικά με την υγεία του, αλλά και να διασφαλίσει απρόσκοπτα την ασφαλή εργασία. 

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των rapid tests υπήρχε συνεχής επικοινωνία και ενημέρωση με την Υγειονομική Υπηρεσία Πρέβεζας, την οποία ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη και καθοδήγηση στο δύσκολο αυτό έργο .

  

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα