Παρασκευή, 19/04/2024 | 19:34

Πρέβεζα: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ- ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ εργαζομένων του δημοσίου: ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

684 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/10/2020, 4:06 μμ | 0 σχόλια

 

 

15 ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η αντιλαϊκή και υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ, ο «μαύρος χειμώνας» που έρχεται λόγω της ανεργίας και της νέας φτωχοποίησης, η δημοσιονομική φυλακή της ΕΕ που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, η πολεμική προετοιμασία και η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών για τις ΑΟΖ και τα πετρέλαια, προκαλούν έντονη δυσφορία σε μεγάλα τμήματα εργαζομένων και νεολαίας.

Τώρα χρειάζεται μαζικό κίνημα ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής, για την επιβίωση του λαού. Δεν αρκούν οι αποκαλύψεις, οι καταγγελίες και οι αναλύσεις. Απαιτείται συνδικαλιστικό σχέδιο που να το υπηρετήσουν ενιαία όλες οι αγωνιστικές και ταξικές δυνάμεις. Δεν θα ανεχτούμε άλλο το παρατεταμένο συνδικαλιστικό lockdown που προωθούν οι παρατάξεις του κυβερνητικού, κρατικού συνδικαλισμού και της υποταγής στα συμφέροντα του ΣΕΒ και των επιχειρηματιών. 

Διεκδικούμε ΤΩΡΑ:

Α) Υγειονομική προστασία των εργαζομένων. Όχι στα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας σε όλους.

Β) Θωράκιση δημόσιας υγείας. Αύξηση του ΑΕΠ για το ΕΣΥ στο 7%. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Γ) Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – Νομοθετική απαγόρευση απολύσεων (ειδικά εν μέσω πανδημίας οι απολύσεις συνιστούν τη μέγιστη αθλιότητα!)

Δ) 15 μαθητές στα τμήματα. Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών. Να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.

Ε) Όχι στην περικοπή των κανονικών αδειών και των αδειών ανατροφής τέκνου. Καμιά ανοχή στην περικοπή αδειών των ευπαθών ομάδων.

ΣΤ) Όχι στις απλήρωτες υπερωρίες, το μισό μισθό, την περικοπή αδειών, τις άθλιες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, την εργασία λάστιχο, την κατάργηση των ΣΣΕ. Υποχρεωτικές κλαδικές συμβάσεις εργασίας.Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο και τα συσσωρευμένα  κέρδη του, να πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες την κρίση όχι οι εργαζόμενοι και ο λαός.

Ζ) Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και συντάξεις. Να γίνει κουρελόχαρτο η έκθεση Πισσαρίδη. Κάτω οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Η) Κανένας μισθός κάτω από 800 Ε καθαρά. Επίδομα ανεργίας μέχρι την λήξη της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις,  ίσο με το βασικό μισθό, με πλήρη ασφαλιστικά και υγειονομικά δικαιώματα. 

Θ) Όχι στους πλειστηριασμούς. Διαγραφή χρεών λαϊκής οικογένειας

Ι) Όχι στον πόλεμο και τις καταστροφικές πολεμικές δαπάνες. Λεφτά για υγεία, παιδεία, περιβάλλον, κοινωνικά αγαθά.

ΙΑ) Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις και τη συνδικαλιστική δράση.

 

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία και τη συγκέντρωση στο Δημαρχείο

Τη Πέμπτη στις 15/10 κι ώρα 10:30 π.μ

Καλούμε τη νεολαία , τους μαθητές, τους ανέργους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ- ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ

εργαζομένων του δημοσίου  στη Πρέβεζα

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα