Τρίτη, 16/04/2024 | 09:26

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΡΕΒΕΖΑ : «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ»

568 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/10/2020, 10:15 πμ | 0 σχόλια

 

 

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΡΕΒΕΖΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ».

 

    Την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 διεξήχθη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα, «Συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος για το νοσοκομείο Πρέβεζας».

    Κατά την διάρκεια της συζήτησης έλαβε το λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου ο οποίος εξαπέλυσε μεταξύ άλλων και επίθεση προς τον όμιλό μας.

    Πράγμα εντελώς αντιδεοντολογικό εφόσον δεν είχαμε κληθεί στην συνεδρίαση και επομένως δεν είχαμε την δυνατότητα να υπερασπισθούμε τις θέσεις μας.

    Ο κ. Ιωάννου από την «πολυτέλεια» του βήματος που του δόθηκε και με μοναδικό στόχο και σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων αναφέρθηκε στο δελτίο τύπου που είχε αποστείλει προς τα μέσα ενημέρωσης ο όμιλος στις 08/10/2020.

    Στο ανωτέρω δελτίο τύπου υπογραμμίζαμε  τις προσπάθειες που καταβάλουμε εδώ και χρόνια για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη αναφέροντας στην συνέχεια πόσο καθοριστική είναι η δημιουργία ενός νέου νοσοκομείου για την εξέλιξη και την πρόοδο ενός τόπου, καθώς ποιοτικός τουρισμός συνεπάγεται σύγχρονο νοσοκομείο.

    Ο κ. Ιωάννου φαίνεται να ενοχλήθηκε από αυτή την αναφορά μας λέγοντας «θα τρελαθούμε», για την Νικόπολη ασχολείται μόνο η εφορεία αρχαιοτήτων, το Υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια και επικουρικά στηρίζει το Διάζωμα.

    Γνωστή κ. Ιωάννου είναι στους  παροικούντες εν Ιερουσαλήμ η συνεργασία σας με το σωματείο Διάζωμα αλλά ήταν εντελώς άτοπο και άκαιρο να εμπλέξετε την Νικόπολη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το νοσοκομείο.

    Κατά τον κ. Ιωάννου κανείς σε αυτή την πόλη εκτός αυτών που ανέφερε δεν εργάζεται για την Νικόπολη.

    Δεν πρέπει κανείς άλλος σε αυτό τον τόπο να εργάζεται για την ανάδειξη της Νικόπολης και την ανάπτυξη του τουρισμού επειδή εσείς δεν αναγνωρίζετε αυτό το δικαίωμα?

    Όλοι κ. Ιωάννου κρινόμαστε τόσο για τα έργα όσο και για τις πράξεις μας.

     Ο Όμιλος όλα αυτά τα χρόνια εργάζεται ανιδιοτελώς με γνώμονα μόνο το καλό του τόπου μας. 

    Δεν έχουμε πάρει από κανένα κρατικό φορέα χρήματα αλλά ούτε και έχουμε ζητήσει ποτέ.

    Επίσης ο. Ιωάννου ενοχλήθηκε για την αναφορά μας, στις συσκέψεις που έγιναν στο νοσοκομείο αρχές Αυγούστου 2020 και κρατήθηκαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

    Γιατί αλήθεια σας ενόχλησε αυτό, έχετε τίποτα να κρύψετε?

    Δεν πρέπει όλα να γίνονται στο φως της ημέρας με πλήρη ενημέρωση των πολιτών του Νομού μας? 

    Είστε στην ενεργό πολιτική (αιρετός) περίπου 18 χρόνια κύριε Ιωάννου, με διαγγέλματα δεν μπορείτε να αποποιηθείτε  των ευθυνών που σας αναλογούν στο θέμα της κατασκευής του νέου νοσοκομείου. 

    Μία είναι η λύση εάν θέλουμε σοβαρά την κατασκευή νέου νοσοκομείου, συλλογική διεκδίκηση από φορείς, συλλόγους και τους πολίτες της περιοχής όπως πρέπει να συμβαίνει σε όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο μας. 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα