Τρίτη, 19/03/2024 | 09:02

Κώστας Μπάρκας: Ούτε στα πιο σκληρά μνημόνια, σαν το νομοσχέδιο για τον Πτωχευτικό κώδικα

642 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/10/2020, 8:28 μμ | 0 σχόλια

 

 

Κώστας Μπάρκας: Τέτοιο Νομοσχέδιο σαν αυτό που φέρνει η κυβέρνηση για τον Πτωχευτικό Κώδικα δεν είχε περάσει ούτε στα πιο σκληρά μνημονιακά χρόνια

«Η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση ένα Νομοσχέδιο, που δεν πέρασε ούτε στα πιο σκληρά μνημονιακά χρόνια. Ένα Νομοσχέδιο φτιαγμένο και ραμμένο από τους τραπεζίτες. Φτιαγμένο από Νομικό Γραφείο εκτός Βουλής, το οποίο φέρνει η κυβέρνηση για ψήφιση.», σημείωσε μεταξύ άλλων κατά την τοποθέτησή του στον Τηλεοπτικό Σταθμό Kontra Channel, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Εξάλλου, ήταν η εισαγωγή προς ψήφιση του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου, που οδήγησε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του αρμόδιου Υπουργού Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα. Σύμφωνα με τον κ. Μπάρκα «Η πρόταση δυσπιστίας έπρεπε να γίνει για δύο λόγους. Πρώτον, ο κ. Σταϊκούρας φέρει την απόλυτη ευθύνη για την εισαγωγή αυτού του Νομοσχεδίου. Δεύτερον, δίνει τη δυνατότητα οι τράπεζες να υφαρπάξουν τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών. Θα έχουμε την τριήμερη διαδικασία, ώστε να ειπωθεί όλη η αλήθεια στον ελληνικό λαό.».

Για το ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, ο κ. Μπάρκας εξέφρασε την ανησυχία του για τον τρόπο που το διαχειρίζεται η κυβέρνηση, η οποία αποδίδει την αύξηση τον κρουσμάτων σχεδόν αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη και ιδίως των νέων και όχι σε ζητήματα σχεδιασμού και υλοποίησης συγκεκριμένων πολιτικών από την πλευρά της, όπως το γεγονός ότι κατά το άνοιγμα των σχολείων δεν έκανε ούτε ένα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, το γεγονός ότι αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανά αίθουσα, ή ακόμη το γεγονός ότι υπάρχει έντονος συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μάλιστα, κατά τον κ. Μπάρκα, όπως προκύπτει, υπάρχει διαφορετική αντίληψη από πλευράς υπουργών, ως προς την αντιμετώπιση και τον χειρισμό των πολιτικών κατά της πανδημίας, αναφερόμενος στις από καιρού εις καιρόν δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος αποδίδει την αύξηση των κρουσμάτων στο γεγονός ότι μαζεύτηκε κόσμος έξω από το Εφετείο, για να εκφράσει τη συμπαράστασή του σε όσους έδιναν τον αγώνα μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου, ώστε η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να οδηγηθεί στη φυλακή. Ή όταν πάλι ο κ. Γεωργιάδης αμφισβήτησε τη χρησιμότητα αγοράς νέων λεωφορείων για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπάρκας «Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από διάφορες επικοινωνιακές «στρακαστρούκες» των υπουργών της. Η πολιτικοποίηση μιας αντιφασιστικής δικαστικής μάχης από τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος βγήκε και είπε ότι ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων το γεγονός ότι μαζεύτηκε κόσμος έξω από το Εφετείο. Για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο κ. Γεωργιάδης αμφισβήτησε τη χρησιμότητα αγοράς χιλίων λεωφορείων. Υπάρχει προβληματισμός για το πως χειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία. Ο κυριότερος προβληματισμός οφείλεται κυρίως στα μηνύματα που εκπέμπει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος είπε ότι για την αύξηση των κρουσμάτων φταίνε οι νέοι. Η κυβέρνηση κάνει λάθος και φαίνεται τώρα με την αύξηση των κρουσμάτων.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα