Πέμπτη, 28/03/2024 | 17:13

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κατασκευή κυκλικού κόμβου Καμπής- Φιλιππιάδας

740 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/10/2020, 6:03 μμ | 0 σχόλια

 

 

Στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΚΛΙΚΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΚΑΜΠΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ» πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες ανακατασκευής του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου Καμπής – Φιλιππιάδας επί της παλαιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων – Άρτας και μετατροπής του σε κυκλικού.

Για τον λόγο αυτό από τη Τρίτη 06-10-2020 γίνεται αποκλεισμός της κίνησης των οχημάτων στα εξής σημεία:

α) στη διασταύρωση του στρατοπέδου Πετροπουλάκη όπου τα οχήματα, μέσω κατάλληλης σήμανσης, υποχρεώνονται σε συνέχιση της πορείας τους μέσω της παλιάς Εθνικής οδού Ιωαννίνων – Άρτας, διερχόμενα μέσα από τη Φιλιππιάδα, προς γέφυρα Καλογήρου και Άρτα. Η είσοδος στην Ιόνια Οδό θα γίνεται μέσω του κόμβου στην Άρτα.

β) στον κυκλικό κόμβο που ακολουθεί την έξοδο της Ιόνιας Οδού προς Φιλιπππιάδα, για την κατεύθυνση προς Φιλιππιάδα – στρατόπεδο Πετροπουλάκη – Καμπή. Τα οχήματα (ι.χ.) προς Φιλιππιάδα οδηγούνται, μέσω κατάλληλης σήμανσης, σε παράκαμψη προς τον επόμενο κυκλικό κόμβο νότια και μέσω μονοδρόμησης υπάρχοντος δρόμου εισέρχονται στην Φιλιππιάδα για τη συνέχιση του προορισμού τους προς Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα κλπ. Τα φορτηγά οχήματα με κατεύθυνση προς τον κόμβο του στρατοπέδου Πετροπουλάκη, θα ειδοποιούνται με ηλεκτρονικό μήνυμα κατά την κίνησή τους στην Ιόνια Οδό αλλά και με πινακίδες κατά την είσοδό τους σε αυτή ότι η έξοδος της Ιόνιας Οδού προς Φιλιππιάδα θα είναι κλειστή λόγω εργασιών, προκειμένου οι οδηγοί τους να λαμβάνουν ειδική μέριμνα.

γ) στην υφιστάμενη διασταύρωση Καμπής – Φιλιππιάδας  (σημείο κατασκευής του έργου) όπου:

  • γ.1) η κίνηση των οχημάτων από Καμπή προς Φιλιππιάδα, θα εκτρέπεται μέσω κατάλληλης σήμανσης και μέσω των υφιστάμενων παραδρόμων της Ιόνιας Οδού νότια, στον κυκλικό κόμβο που αναφέρεται στην περίπτωση β) και μέσω αυτού στη Φιλιππιάδα και τους λοιπούς προορισμούς και
  • γ.2) η κίνηση των οχημάτων από Φιλιππιάδα προς Καμπή θα εκτρέπεται μέσω του υφιστάμενου (χαλικοστρωμένου) παραδρόμου της Ε.Ο..

Η είσοδος στην Ιόνια Οδό τόσο από Φιλιππιάδα όσο και από Καμπή, για το διάστημα εκτέλεσης των εργασιών, θα πραγματοποιείται μέσω του κόμβου της Άρτας. Οι εργασίες θα έχουν διάρκεια περίπου ένα μήνα.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα