Παρασκευή, 29/03/2024 | 15:06

Κοινωνικό Συσσίτιο Δήμου Λευκάδας – Δικαιολογητικά Εγγραφής

556 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/10/2020, 5:14 μμ | 0 σχόλια

 

Σε μια από τις δυσκολότερες εποχές που έχει βρεθεί η κοινωνία μας,  με την οικονομική και την υγειονομική κρίση σε εξέλιξη, η ανάγκη για δωρεάν σίτιση καθίσταται αναγκαία και επιτακτική. Το Κοινωνικό Συσσίτιο Δήμου Λευκάδας που υλοποιείται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, Equal Society  σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης φιλοξενεί καθημερινά 100 επισκέπτες προσφέροντας ποιοτικά και θρεπτικά γεύματα σε έναν φιλόξενο χώρο.

Βασικός στόχος λειτουργίας της Δομής είναι η αντιμετώπιση του επισιτιστικού προβλήματος παράλληλα, όμως, με την υλοποίηση δράσεων για τη στήριξη και την κοινωνική ενσωμάτωση των επισκεπτών της. Το εξειδικευμένο προσωπικό της Δομής πραγματοποιεί εξατομικευμένα σεμινάρια συμβουλευτικής με στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών της Δομής και του κοινού της Λευκάδας για ζητήματα που τους απασχολούν όπως επιδόματα, ασφαλιστικά και άλλα. 

Ωφελούμενοι της Δομής είναι μεμονωμένα άτομα και νοικοκυριά τα οποία διαμένουν στον Δήμο Λευκάδας και βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων αλλά και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια. Προκειμένου να ενταχθεί κάποιος στο Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λευκάδας καλείται να προσκομίσει τα παρακάτω δικαιολογητικά: φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου, φωτοτυπία λογαριασμού ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή μισθωτήριο ή βεβαίωση αστεγίας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, πρόσφατο εκκαθαριστικό, βεβαίωση ΑΜΚΑ και πρόσθετα δικαιολογητικά εξετάζονται και ανά περίπτωση επισκέπτη.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να εγγραφείτε στη Δομή του Κοινωνικού Συσσιτίου Δήμου Λευκάδας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο 26450.22578.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα