Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:10

Δεκτή έγινε τροπολογία του Βουλευτή Θανάση Καββαδά από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο

582 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/10/2020, 10:29 πμ | 0 σχόλια

 

 

Δεκτή έγινε τροπολογία του Βουλευτή Θανάση Καββαδά από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για τη συνεργασία αναπτυξιακών οργανισμών και Δικτύων Δήμων με την τοπική αυτοδιοίκηση για την υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων

 

Δεκτή έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Τάκης Θεοδωρικάκος τροπολογία του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά, που παρέχει τη δυνατότητα συνεργασίας των δικτύων δήμων και περιφερειών με την τοπική αυτοδιοίκηση για την εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση έργων. Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την ιθαγένεια και θα γίνει νόμος του κράτους μόλις δημοσιευθεί στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η ρύθμιση που εισηγήθηκε ο Βουλευτής αφορά  αναπτυξιακούς οργανισμούς και δίκτυα Δήμων και περιφερειών, των οποίων ο ρόλος στην προώθηση της ανάπτυξης αναβαθμίζεται, ώστε να δοθεί δυνατότητα συμμετοχής τους σε αναπτυξιακές πολιτικές και προγράμματα, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, κρατικών ενισχύσεων, καθώς και συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. 

Όπως ανέφερε και κατά την εισήγησή του στην ολομέλεια ο Βουλευτής, πλέον τα δίκτυα πόλεων μπορούν να αποτελέσουν εταίρους των ΟΤΑ, με στόχο την υποβοήθηση του έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και τη βελτίωση της απορροφητικότητας όλων των πόρων που θα συρρεύσουν τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας, με την προϋπόθεση ότι είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα. 

Τόνισε ότι ενόψει των 72 δισεκατομμυρίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ, χρειάζεται η κινητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων δυνάμεων για να μην πάνε αυτά τα χρήματα χαμένα, καθώς είναι γνωστές οι δυσκολίες στην απορρόφηση των προηγούμενων ΕΣΠΑ, μεγάλο μέρος αυτών των οποίων οφείλονται σε αγκυλώσεις που δεν επιτρέπουν σε φορείς, όπως τα δίκτυα δήμων και περιφερειών, να συμμετέχουν στην εκπόνηση μελετών και εν γένει την υλοποίηση έργων. 

Τέλος, επεσήμανε ότι το εμπόδιο αίρεται με την προτεινόμενη διάταξη και ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσουν μεγάλα έργα στην ελληνική περιφέρεια, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει από υποδομές, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, γεγονός στο οποίο ο Υπουργός Εσωτερικών συναίνεσε κάνοντας αποδεκτή την τροπολογία. 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα