Τετάρτη, 24/04/2024 | 18:57

Δίκη Χρυσής Αυγής:Ιστορική απόφαση! Ένοχοι για εγκληματική οργάνωση

666 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/10/2020, 11:26 πμ | 0 σχόλια

 

 

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 8 Οκτωβρίου πλήθος κόσμου, περίμενε την ετυμηγορία στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Δήλωση του Αλέξη Τσίπρα κατά την προσέλευσή του στη συγκέντρωση στο Εφετείο
“Ο λαός της Αθήνας δίνει την ετυμηγορία του, δεν είναι αθώοι, το γνωρίζουμε πολύ καλά, για τη δράση τους, τη δηλητηρίαση της κοινωνίας με μίσος και διχασμό», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε«Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει την ετυμηγορία που πρέπει. Στη συνείδηση του λαού όμως είναι εκεί που πρέπει, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας»

Είναι αναμφίβολα μια ιστορική μέρα. Είναι η μέρα που η Δικαιοσύνη έβγαλε την απόφασή της για τη Χρυσή αυγή

Για την εγκληματική οργάνωση, για τον αρχηγό της Νίκο Μιχαλολιάκο και τα πρωτοπαλίκαρά του και το αν θα πάνε φυλακή για τις επιθέσεις, τους τραμπουκισμούς, τις δολοφονίες. Για τα χέρια που μπορεί να χαιρετούσαν ναζιστικά αλλά ήταν “καθαρά” (όπως είχε πει κάποτε) αλλά που στα αλήθεια είχαν βαφτεί με αίμα.

Η ώρα της κρίσης της ελληνικής δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή έφτασε μετά από 5, 5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας.

 

Το δικαστήριο ανακοινώνει την ετυμηγορία του για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών, την επίθεση σε βάρος αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ.

Ήδη η πρόεδρος ανακοίνωση πως κρίνεται ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και έκρινε ένοχους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης τους Μιχαλολιάκο, Παππά, Κασιδιάρη, Λαγό, Παναγιώταρο, Μπαρμπαρούση, Κούζηλο, Αρβανίτη, Γρέγος, Ζαρούλια, Ζησιμόπουλος, Κουκούτσης, Αλεξόπουλος, Ματθαιόπουλος.

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το δικαστήριο κήρυξε ένοχο, όπως εισάγεται, τον Γιώργο Ρουπακιά για την ανθρωποκτονία και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους για συνέργεια, πλην των Σταύρου Σαντοριναίου και Γιώργου Τσακανίκα, που κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών για την πράξη αυτή.

Κρίθηκαν ένοχοι, επίσης, από την ομάδα που επιτέθηκε στον Φύσσα, για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία όσοι αντιμετώπιζαν αυτή την κατηγορία, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Σαντοριναίος

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Νίκος Μιχαλολιάκος

Χρήστος Παππάς

Ηλίας Κασισιάρης

Γιάννης Λαγός

Ηλίας Παναγιώταρος

Αρτέμης Ματθαιόπουλος

Γιώργος Γερμενής

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα