Τρίτη, 16/04/2024 | 23:27

Δήμος Ζηρού:-Βασίλειος Κώνστας: ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΤΟΥ Κου ΧΑΣΙΔΗ

553 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/10/2020, 2:20 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ο κ. Χασίδης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού, με τις απαράδεκτες ενέργειές του έχει καταστεί συνυπεύθυνος στις περικοπές μισθών των δύο χαμηλόμισθων εργαζομένων στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού και θα σας εξηγήσω γιατί.

  1. Στην από 16-9-2020 επιστολή μου προς τον κ. Χασίδη, του είχα επισημάνει ότι αν δεν φέρει για συζήτηση το θέμα της περικοπής των μισθών στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, τότε αυτόματα καθίσταται συνυπεύθυνος.

Ο κ. Χασίδης, αδιαφορώντας για τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενες, μετά την μείωση του μισθού τους στο μισό, με ευθύνη βεβαίως της Δημοτικής Αρχής, θεώρησε ασήμαντο το θέμα και δεν το ενέταξε στην ημερήσια διάταξη.

Αυτό ήταν το πρώτο ατόπημα του κ Χασίδη.

  1. Στην προ ημερήσιας διάταξης διεξοδική συζήτηση που προκάλεσα και μετά από την επιχειρηματολογία μου, κατέθεσα προς ψήφιση πρόταση επαναφοράς της νομιμότητας και άρσης της αδικίας, δίνοντας στον κ. Χασίδη την ευκαιρία να επανορθώσει για το προηγούμενο ατόπημά του.

Αυτός όμως, παρά το αίτημά μου, αρνήθηκε να θέσει την πρότασή μου σε ψηφοφορία, ως όφειλε να πράξει λόγω της σημαντικότητας του θέματος , αδιαφορώντας για δεύτερη φορά για το μείζον πρόβλημα των εργαζομένων του Δήμου.

Αυτό ήταν το δεύτερο ατόπημα του κ Χασίδη.

Ας έχει υπόψη του ότι,

“το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού”

Πέραν αυτών,  σε μια πρωτοφανή επίδειξη αυταρχικότητας, μου δήλωσε με στόμφο πως ακόμη και τα σχετικά έγγραφα που είχα αιτηθεί από τις 16-9-2020, να μας χορηγηθούν μέχρι την ημέρα της συνεδρίασης ώστε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να ενημερωθούν και να διαμορφώσουν άποψη,  θα μου τα χορηγήσει πολύ αργότερα και μάλιστα την τελευταία ημέρα της προθεσμίας, δηλαδή στις 16-10-2020, αποδεικνύοντας πόσο απαξιωτικά συμπεριφέρεται στους Δημοτικούς Συμβούλους.

Είναι καιρός να αντιληφθεί ο κ. Χασίδης ότι, ο ρόλος του, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι να διαφυλάτει το κύρος του Σώματος, να προστατεύει τον θεσμό του Δημοτικού Συμβούλου, να φέρει προς συζήτηση όλα τα σημαντικά θέματα των Δημοτών και όχι να ευθυγραμμίζεται με την αυταρχική πολιτική του Δημάρχου και με τις αντιεργατικές αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα