Παρασκευή, 29/03/2024 | 08:42

Τηλεδιάσκεψη του Θανάση Καββαδά με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου

541 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/10/2020, 3:45 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Θανάσης Καββαδάς: «Προχωρά ο διαγωνισμός για την ανακατασκευή του Κέντρου Νεότητας, η στελέχωση και η Φοιτητική Εστία του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης» – Τηλεδιάσκεψη με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου

 

Τηλεδιάσκεψη με τον νέο Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Ανδρέα Φλώρο, και την Αν.Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Μαρία Παπαβλασοπούλου, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να ενημερωθεί για τις νέες εξελίξεις αναφορικά με το Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης της Λευκάδας.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του Ιονίου Πανεπιστημίου επεξεργάζονται τα τεύχη δημοπράτησης που θα συνοδεύσουν τη διακήρυξη της μελετοκατασκευής, δηλαδή το διαγωνισμό από όπου θα αναδειχθεί ο ανάδοχος για την εκπόνηση της μελέτης και την ανακατασκευή του Κτιρίου Νεότητας. Η δημοσίευση του διεθνούς διαγωνισμού για τη μελετοκατασκευή  υπολογίζεται ότι θα γίνει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Εφόσον δεν υπάρξουν προδικαστικές προσφυγές, η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο αναμένεται να γίνει εντός περίπου 3 μηνών από την προκήρυξη του διαγωνισμού. 

Αναφορικά με τη στελέχωση του Τμήματος, ο κ. Πρύτανης ενημέρωσε το Βουλευτή ότι υπάρχουν ήδη 6 μέλη ΔΕΠ διαθέσιμα για τη λειτουργία του, ενώ 1 ακόμα θέση έχει προκηρυχθεί και αναμένεται η κάλυψή της. 

Τέλος, σχετικά με την κατασκευή φοιτητικής εστίας, ο κ. Καββαδάς ενημέρωσε τον Πρύτανη για την έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας, το οποίο στη συνέχεια πρέπει να αποσταλεί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για ανάρτηση, ώστε να ξεκινήσει η διερεύνηση των εναλλακτικών πηγών για τη χρηματοδότηση της κατασκευής της.  

Μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης ο Βουλευτής δήλωσε:

«Επεδίωξα τη σημερινή επικοινωνία με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Φλώρο, και την επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών, κ. Παπαβλασοπούλου, διότι ο φάκελος για τη λειτουργία του πανεπιστημιακού τμήματος της Λευκάδας βρίσκεται ήδη στα χέρια της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης και θεωρώ χρέος μου, μέχρι να φτάσει στο στάδιο της αξιολόγησης, να έχει ενισχυθεί με όσο το δυνατόν περισσότερα πλεονεκτήματα και επιχειρήματα.»

Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Πρύτανη, ο οποίος, πέρα από τις πληροφορίες που ανταλλάξαμε, εξέφρασε την αμέριστη στήριξη, τόσο του ιδίου, όσο και της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, στη λειτουργία του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης στο νησί μας. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο κ. Φλώρος, συνεχίζοντας τις ενέργειες του προκατόχου του κ. Χρυσικόπουλου, έχει φροντίσει για τη στελέχωση του Τμήματος με επιπλέον εκπαιδευτικό προσωπικό, παρακολουθεί στενά τόσο το θέμα του κτιριακού, όσο και αυτό της Φοιτητικής Εστίας, αλλά και θωρακίζει ακαδημαϊκά και θεσμικά το Τμήμα με ενέργειες που καταδεικνύουν ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Ιονίου Πανεπιστημίου 

Γίνονται σταθερά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, ώστε το πανεπιστημιακό τμήμα να περάσει τη δοκιμασία της αξιολόγησης με επιτυχία και η Λευκάδα να παραμείνει στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.»

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα