Τετάρτη, 19/06/2024 | 14:59

Κώστας Μπάρκας: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υψώνει δημοκρατικό τείχος απομόνωσης των λογικών της Χρυσής Αυγής

611 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/10/2020, 11:15 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Ομιλία του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικη Συμμαχία Ν.Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα  στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου 8/10/2020 κατά τις διεργασίες νομοθετικού έργου. 

«Σάρκα από τη σάρκα μας» είχαν πει οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί της Νέας Δημοκρατίας όταν αναφερόντουσαν στην ακροδεξιά της χώρας μας και τους φασίστες οι οποίοι δρούσαν όλα αυτά τα χρόνια. «Σάρκα από τη σάρκα μας» έλεγαν ότι είναι η ακροδεξιά.

Κύριε Πρόεδρε, σήμερα είναι μια όμορφη μέρα. Είναι μια όμορφη μέρα για τη δημοκρατία της Ελλάδας. Σήμερα, το αντιφασιστικό κίνημα της χώρας μπορεί να στέκεται όρθιο, με υψηλό το ανάστημα, μια και από σήμερα το νεοναζιστικό μόρφωμα Χρυσή Αυγή είναι και επίσημα εγκληματική οργάνωση. 

Είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε για εγκληματική οργάνωση, μια και πριν την ιστορική αυτή απόφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του έλεγε πως η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει και ότι η βία στην Ελλάδα προέρχεται μόνο από την Αριστερά. Τον διέψευσαν οι ίδιοι οι δικαστές. 

Χαιρετίζουμε τη στροφή του Έλληνα Πρωθυπουργού προς τη δημοκρατία και το αντιφασιστικό κίνημα. 

Κύριε Πρόεδρε, εμείς αποφασίσαμε τις προηγούμενες μέρες να μην ασχοληθούμε με την μικροκομματική αντιπαράθεση στην οποία θέλησε να μας σύρει η Νέα Δημοκρατία μέσω των ανακοινώσεων και των τοποθετήσεων του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. 

Εμείς, κύριε Πρόεδρε, αποφασίσαμε να στρέψουμε όλες μας τις δυνάμεις, και στην Αθήνα και στην επαρχία, στις χθεσινές κινητοποιήσεις, για να πούμε ένα ηχηρό «όχι» στον φασισμό. 

Ναι, λοιπόν. Αυτός ο γιος, αυτός ο αδελφός, αυτός ο φίλος, ο μέγας αντιφασίστας, ο Παύλος Φύσσας, τα κατάφερε και τα κατάφερε μόνος του. Τιμή και δόξα, λοιπόν, σε αυτό το παλικάρι. 

Αυτή τη νίκη την χρωστάμε στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα, στη μάνα του, τη Μάγδα, στις οικογένειες των θυμάτων -που κουβέντα δεν είπατε- της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, που σήκωσαν όλο αυτό το βάρος. «Λαθρομετανάστες» τους λέτε. Στην πολιτική αγωγή, τους δικηγόρους των θυμάτων και των οικογενειών τους και τους δημοσιογράφους, οι οποίοι ορισμένοι δεν έκλεισαν τα μάτια και δεν άφησαν αυτή την υπόθεση στο σκοτάδι, ενημέρωναν τον κόσμο μέρα-μέρα, στιγμή τη στιγμή. 

Χρωστάμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον αγωνιστή της Αριστεράς Μανώλη Γλέζο. Είναι αυτός που μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με αντιπροσωπεία Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ –για τα υπόλοιπα λέτε ψέματα- μάζεψε όλες τις υποθέσεις, τις δικογραφίες και τις πηγές στον τότε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια και του ζήτησε να κάνει κάτι. Ο κ. Δένδιας, με την ανακοίνωσή του εχθές, αναγνωρίζει την πράξη αυτή.

 Ο κ. Μητσοτάκης τόσο καιρό ξέπλενε τα εγκλήματα και τις δολοφονίες της Χρυσής Αυγής. Διότι πριν από δύο χρόνια με δηλώσεις του είχε πει πως «η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει, η βία προέρχεται σχεδόν μόνο από την Αριστερά». 

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Παπαδημητρίου ζητούσε μια σοβαρή Χρυσή Αυγή, για να συνεργαστεί η Νέα Δημοκρατία. 

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου του Σαμαρά συνωμοτούσε με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Δεν το λέμε εμείς ούτε το βίντεο το λέει. Το λένε τα μηνύματα που βρέθηκαν στα κινητά των χρυσαυγιτών, τα οποία αποδείκνυαν τη συνομιλία μεταξύ του Μπαλτάκου και των χρυσαυγιτών. 

Η Νέα Δημοκρατία χέρι-χέρι με τη Χρυσή Αυγή δίχασε τους Έλληνες με τις φασιστικές δηλώσεις για προδοσία στη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν θα βρείτε ούτε μία φωτογραφία χρυσαυγιτών, στελεχών της Χρυσής Αυγής, στις πλατείες, που τόσες μέρες αναφέρετε. Θα βρείτε, όμως, πολλές φωτογραφίες στελεχών της Χρυσής Αυγής μαζί σας στα συλλαλητήρια των μακεδονομάχων. 

Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει τα παιδιά του Παττακού και του Παπαδόπουλου Υπουργούς της Κυβέρνησης. Σήμερα, έρχονται αυτοί να «κουνήσουν το δάχτυλο» στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και την Αριστερά για σύμπλευση με τους νεοναζί. 

Για να τελειώνουν τα παραμύθια και τα χυδαία ψέματα της Νέας Δημοκρατίας, ως προς τη δίκη. Η δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε το 2015 με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να μην έχει φροντίσει καν για την ύπαρξη αίθουσας, ώστε να διεξαχθεί μια τόσο μεγάλη δίκη. Εάν δεν είχε πάρει μια σειρά από θεσμικά μέτρα επίσπευσης της δίκης η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή θα τελείωνε το 2030 και αν. 

Ξεκίνησε η δημιουργία νέων αιθουσών στο εφετείο και απελευθερώθηκε η αίθουσα εκδηλώσεων του εφετείου, που ορίστηκε ως χώρος διενέργειας της δίκης της Χρυσής Αυγής. 

Κατά την εξάμηνη αποχή των δικηγόρων ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αρνήθηκε αίτημα της πολιτικής αγωγής για εξαίρεση της δίκης της Χρυσής Αυγής ώστε να μην καθυστερήσει. 

Επί υπουργίας Καλογήρου προωθήθηκε η υλοποίηση των αυτονόητων αιτημάτων της πολιτικής αγωγής, αφού προβλέφθηκε απαλλαγή των μελών του δικαστηρίου απ’ όλες τις υποχρεώσεις τους, για να έχουμε επίσπευση της δίκης. Επίσης, ορίστηκαν πάνω από δεκαπέντε δικάσιμες ανά μήνα για την επίσπευση της δίκης. Οι ίδιοι οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής αναγνώρισαν πως αυτά τα μέτρα οδήγησαν τελικά στην επίσπευση της δίκης. 

Τόσα πολλά μαζεμένα ψέματα δεν έχουν υπάρξει ποτέ στον πολιτικό διάλογο. Καλά, από τη Νέα Δημοκρατία το περιμέναμε. Το καταλαβαίνω. Το ΚΙΝΑΛ, όμως, τι λόγο έχει μέσω της εισηγήτριάς του να έρχεται να καταθέτει τέτοιου είδους ψέματα; 

Στα ψέματά σας, κύριοι του ΚΙΝΑΛ, απαντάει ο ίδιος ο κ. Καστανίδης, ο οποίος λέει: «Και με τον παλιό ποινικό κώδικα δεν μπορεί να προβλεφθεί στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων». Προς τι, λοιπόν, τέτοιου είδους σπέκουλα; 

Όσον αφορά τον νέο ποινικό κώδικα, ο νέος ποινικός κώδικας, που ψηφίστηκε το 2019, καταρτίστηκε από ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή μετά από εργασίες δέκα ετών και δεν ήταν δουλειά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κορυφαίων καθηγητών, δικαστών, δικηγόρων της χώρας. Προβλέπει μεγαλύτερη και πραγματική έκτιση ποινών σε σχέση με τον παλαιό ποινικό κώδικα. 

Με τον παλιό ποινικό κώδικα οι ποινές ήταν ονομαστικές και ψευδείς. Μπορεί να ήταν πολύ μεγάλες στα χαρτιά, αλλά, εν τέλει, εκτιόταν μικρότερο μέρος τους. Αντίθετα, με τον νέο ποινικό κώδικα οι ποινές είναι ειλικρινείς, αφού οι καταδικασθέντες εκτίουν μεγαλύτερο μέρος της ποινής που επιβάλλεται. Για παράδειγμα, για ποινές κάθειρξης αν κάποιος καταδικαζόταν με τον παλιό ποινικό κώδικα, θα έπρεπε να απολυθεί με καλή διαγωγή να εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής του. Ενώ με τον νέο ποινικό κώδικα θα πρέπει για να απολυθεί με καλή διαγωγή να εκτίσει τα δύο πέμπτα της ποινής. Αντίστοιχα, για ισόβια κάθειρξη με τον ποινικό κώδικα έπρεπε να εκτίσει δεκαπέντε έτη, ενώ με βάση τον νέο ποινικό κώδικα δεκαέξι έτη. 

Εξάλλου, η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση έκανε αναθεώρηση του νέου ποινικού κώδικα για επιμέρους διατάξεις, αλλά δεν άλλαξε τίποτα για όσα δήθεν την ενοχλούν σήμερα. Το μόνο που έσπευσε να νομοθετήσει αλλάζοντας τον ποινικό κώδικα ήταν να επιστρέψει τους δεσμευμένους λογαριασμούς όσων ελέγχονται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και να δώσει ασυλία στα τραπεζικά στελέχη. 

Κύριε Πρόεδρε, τα όσα λένε σήμερα οι Βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας απλά φανερώνουν ένα μικροπολιτικό άγχος να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι να παλέψει για να φτιαχτεί ένα δημοκρατικό τείχος απομόνωσης των λογικών της Χρυσής Αυγής. 

Ευχαριστώ πολύ. 

 

Πολιτικά Γραφεία: 

Λ.Ειρήνης 27, 48100 Πρέβεζα, Τηλ: 2682061585, Φαξ: 2682022332

Μητροπόλεως 1, 10562 Αθήνα Τηλ: 2103241211, Φαξ: 2103241211

           www.Κostasbarkas.gr   Ε-mail: barkas@parliament.gr   

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα