Τρίτη, 23/04/2024 | 18:31

Ciao… Γεωργάκο: Από την 1η χρονιά της θητείας σου, οι δημότες Πρέβεζας σου κουνάνε μαντήλι…

808 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/09/2020, 9:48 πμ | 0 σχόλια

 

 

Η κοινή γνώμη δεν χειραγωγείται, δεν κατευθύνεται με φθηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα και δεν φιμώνεται. Η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης είναι μία, δεν χωρίζεται στη δημοκρατία.

Κανείς δε θυμάται χειρότερη πρώτη χρονιά από δήμαρχο Πρέβεζας, σαν αυτή του νυν Νίκου Γεωργάκου στη διοίκηση του δήμου!

Οι δημότες Πρέβεζας, δεν τρέφονται με χλόη, το ότι καθαρίστηκε οικόπεδο δημοτικής έκτασης για  ανέγερση νοσοκομείου  Πρέβεζας (ακόμα κι αυτό αμφισβητούνταν πριν λίγες ώρες) δε σημαίνει ότι η διαδικασία προχωρά και ο δήμος έχει κάνει αυτά που πρέπει για ανέγερση νέου νοσοκομείου Πρέβεζας.

Πρέπει να εκπονηθεί γεωτεχνική μελέτη και να ολοκληρωθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες της οριοθέτησης ρεμάτων και ενοποίησης της οικοπεδικής έκτασης των 50 στρεμμάτων που έχουν παραχωρηθεί από τον Δήμο Πρέβεζας. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Σε ότι αφορά τα … μεγαλεπήβολα σχέδια προβολής του δήμου Πρέβεζας από Μέσα Ενημέρωσης  όπως το…  CIAO, το Ciao το λένε οι δημότες Πρέβεζας στον νυν δήμαρχο, ενώ του κουνάνε μαντήλι…

 

Ένα χρόνο λοιπόν  συμπλήρωσε στη διοίκηση του δήμου Πρέβεζας, ο νυν δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος και παρά κάποια πρώτα ελπιδοφόρα βήματα στην αρχή, η συνέχεια ήταν άκρως απογοητευτική.

Ένας Δήμαρχος που δεν μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να δώσει λύσεις, ούτε στα αυτονόητα, ούτε στα βασικά, ούτε στα στοιχειώδη.  Ανυπαρξία σε αναπτυξιακές παρεμβάσεις, βασικά προβλήματα σε ζητήματα καθημερινότητας του δημότη, μια κατάσταση που δυστυχώς πάει τον δήμο Πρέβεζας πολλά χρόνια πίσω, τον καταδικάζει στην υστέρηση των σύγχρονων εξελίξεων  στην υπανάπτυξη και καταδικάζει τους ελεύθερους επαγγελματίες της Πρέβεζας  στον οικονομικό μαρασμό και την ένδεια.

Και μέσα στο καλοκαίρι είχαμε επιθέσεις αδέσποτων σε πολίτες (φυσικά δεν ευθύνονται τα κακόμοιρα τα αδέσποτα) και βέβαια υπάρχει το καταφύγιο-κολαστήριο των αδέσποτων ζώων στην Πρέβεζα που δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν μας.

  Μέσα στο κατακαλόκαιρο, πολλές περιοχές του δήμου Πρέβεζας να μένουν χωρίς νερό! Άκουσον-άκουσον στο 2020 κι όμως το αυτονόητο αγαθό που είναι το νερό δεν υπήρχε σε περιοχές του δήμου Πρέβεζας και σε  τουριστικές περιοχές. Διαμαρτύρονταν τουρίστες σε ξενοδόχους που βέβαια δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη, εκτέθηκε η περιοχή μας σε επισκέπτες της, από τη στιγμή που ο Γεωργάκος δεν μπορεί να δώσει λύση. Ευτυχώς όμως υπάρχει η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Στράτος Ιωάννου και με το μεγάλο έργο ύδρευσης της παράκτιας ζώνης, θα δοθεί λύση στο πρόβλημα, ελπίζουμε το συντομότερο δυνατόν!

Σκουπιδαριό μέσα στο καλοκαίρι διαμαρτύρονταν από τις περισσότερες περιοχές του δήμου Πρέβεζας για τα σκουπίδια οι δημότες Πρέβεζας.

Υπήρξαν ακόμα και Σαββατοκύριακα που δεν είχε γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων σε περιοχές όπως τη Λυγιά, τον Βράχο κλπ. Οι δρόμοι να είναι γεμάτοι από βρωμόνερα που έφευγαν από τις σακούλες απορριμμάτων και αυτούς τους δρόμους να τους περπατούν δημότες Πρέβεζας, να παίζουν μικρά παιδιά, ένας  μεγάλος κίνδυνος δημόσιας υγείας.  Η λέξη παιδική χαρά, το καλοκαίρι στην Πρέβεζα και συνολικά στον δήμο Πρέβεζας είχε μετατραπεί σε «παιδική θλίψη».

Κλειστές παιδικές χαρές με γονείς να επινοούν τρόπους για να μπαίνουν με τα παιδιά τους  με δική τους ευθύνη, αφού η δημοτική αρχή του Γεωργάκου, δεν μπόρεσε δώσει λύσεις ούτε σε αυτό το θέμα.  Ένας χρόνος Γεωργάκου και η Αρχαία Νικόπολη ήταν ξανά στα σκοτάδια όπως και κάστρα όπως του Παντοκράτορα και άλλα, ενώ σε άλλες περιοχές όπως στη Βόνιτσα, ή τα Γιάννενα, τα κάστρα είναι φωταγωγημένα.

Ένας χρόνος Γεωργάκου και η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας ήταν κρυμμένα στα σκοτάδια! Υποτιμάται η δουλειά μας όταν ασχολούμαστε με απλά ζητήματα που δυστυχώς ο Γεωργάκος δεν μπορεί να δώσει λύσεις.  Θα ήταν σίγουρα προτιμότερο ακόμα και στη διατύπωση αντιρρήσεων, ή αντιθέσεων, ή διαφορετικών προσεγγίσεων στην άσκηση κριτικής,  να είχαμε να κάνουμε με αναπτυξιακά ζητήματα, όμως  αυτός είναι ο Γεωργάκος στον πρώτο χρόνο της θητείας του ως δήμαρχος Πρέβεζας. Ένας πρώτος χρόνος άκρως απογοητευτικός. Μπορεί να αλλάξει την κατάσταση είναι στο χέρι του;

Διότι μπορεί να το επιθυμεί διακαώς, αλλά να μην μπορεί  και προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχουν δείγματα γραφής στον πρώτο χρόνο της θητείας του στο δήμο Πρέβεζας. Ότι δηλαδή δεν μπορεί, γιατί απλούστατα είναι πολύ λίγος για δήμαρχος Πρέβεζας! Μακάρι για τον δήμο Πρέβεζας να αλλάξει άρδην προς το καλύτερο η κατάσταση, αφού  η μέχρι τώρα παρουσία του, τείνει να δώσει στον Γεωργάκο τον τίτλο του χειρότερου δημάρχου όλων των εποχών στο δήμο Πρέβεζας!

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα