Τρίτη, 19/03/2024 | 10:08

Χρηματοδότηση €43 εκατ. για καταφύγια αδέσποτων σκύλων σε όλους τους δήμους: -Ευκαιρία για τον δήμο Πρέβεζας

573 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/09/2020, 11:37 πμ | 0 σχόλια

 

Με ένα  πολύ μεγάλο ποσό για όλους τους δήμους της χώρας συγκεκριμένα με 43 εκατομμύρια ευρώ, το υπουργείο εσωτερικών χρηματοδοτεί τη δημιουργία καταφυγίων αδέσποτων σκύλων.

Στο Νεοχώρι Πρέβεζας στο Καταφύγιο- κολαστήριο θα πρέπει ο δήμος Πρέβεζας, να δημιουργήσει μετά την εξασφαλισμένη από το υπουργείο χρηματοδότηση, ένα σύγχρονων προδιαγραφών καταφύγιο αδέσποτων σκύλων. Είναι ευκαιρία που δεν θα πρέπει να περάσει ανεκμετάλλευτη για τον δήμο Πρέβεζας.

Η δημοτική αρχή του Γεωργάκου που χάρη στην ανικανότητά της να δώσει λύσεις στο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων, κατάφερε να διχάσει την τοπική κοινωνία και να δημιουργήσει αντίπαλα… στρατόπεδα  ανάμεσα σε φιλόζωους και μη, με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση από το υπουργείο εσωτερικών καλείται να πράξει το αυτονόητο.

Είναι μια ευνοϊκή συγκυρία που δεν συγχωρείται το παραμικρό λάθος από τη δημοτική  αρχή του Γεωργάκου.

Συγκεκριμένα, με  απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, θα δοθεί το ποσό-μαμούθ των 43.000.000 ευρώ για την «κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς». Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης είναι να σταματήσουν να διαβιούν τα αδέσποτα ζώα σε παράνομα δημοτικά κυνοκομεία που επικρατούν τραγικές συνθήκες. Οι εικόνες δημοτικών κυνοκομείων γεμάτα ακαθαρσίες, σε πολύ μικρά και ακατάλληλα κλουβιά με νεκρά ζώα έχουν κάνει το γύρο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Έτσι, το ποσό που σύμφωνα με την Πρόσκληση της προηγούμενης κυβέρνησης έφτανε μόλις τα 20.000.000 ευρώ, υπερδιπλασιάστηκε και φτάνει τα 43.000.000 ευρώ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εγκριθούν όλες οι αιτήσεις των δήμων για την βελτίωση ή δημιουργία καταφυγίων. Σύμφωνα με πληροφορίες του SKAI.gr, το νομοσχέδιο που έρχεται για τα ζώα συντροφιάς δεν θα αφήνει στο απυρόβλητο τους δήμους και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Σημειωτέον ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει δείξει ευαισθησία και έμπρακτο ενδιαφέρον για τα αδέσποτα ζώα καθώς στην αρχή της πανδημίας ο αρμόδιος υφυπουργός, Θοδωρής Λιβάνιος, είχε στείλει επιστολή στους δήμους με τίτλο «ειδική μέριμνα για αδέσποτα ζώα» εν μέσω πανδημίας, κάνοντας και αντίστοιχη αναφορά κατά τη διάρκεια των κυβερνητικών δηλώσεων στις 22 Μαρτίου. Αρκετοί δήμοι τότε ισχυρίστηκαν ότι δε διαθέτουν τους ανάλογους πόρους και έτσι δόθηκαν 1.410.500 ευρώ αποκλειστικά για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων εν μέσω πανδημίας. Με πρωτοβουλία, επίσης, του Θοδωρή Λιβάνιου δημιουργήθηκε από την 4η Απριλίου το AnimalSolidarity.gov.gr που καλεί σε συστράτευση τις επιχειρήσεις, τους φορείς, καθώς και τους κτηνιάτρους της χώρας προκειμένου να προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες, το οποίο συγκέντρωσε περισσότερους από 53 τόνους τροφής και 4.000 αντιπαρασιτικά χάπια, κ.ά. για τα αδέσποτα ζώα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα