Πέμπτη, 28/03/2024 | 19:15

Τριάντα εκ. ευρώ για επιχορήγηση επιχειρήσεων της Ηπείρου

858 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/09/2020, 4:10 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ο Περιφερειάρχης αναφορικά με το πρόγραμμα  ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, ανέφερε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ήδη ζητήσει 30 εκ. ευρώ από το συνολικό ποσό που έχει εγκρίνει η Ε.Ε.

 

 Ανακοίνωσε πως οι λεπτομέρειες της πρόσκλησης (ύψος χρηματοδότησης, όροι υποβολής προτάσεων) θα ανακοινωθούν εντός των ημερών, ενώ αυτή θα υλοποιηθεί από την ΕΥΔ ΕΠ Ήπειρος 2014-2020 και τη Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας, όπως με τα άλλα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που έχουν υλοποιηθεί όλο αυτό το διάστημα (ηλεκτρονικό επιχειρείν, πρόγραμμα ενίσχυσης απασχόλησης, δράσεις αγροδιατροφής).

Εξήγησε πως θα τεθεί σε λειτουργία πληροφοριακό σύστημα, στο οποίο θα εισάγονται τα στοιχεία των επιχειρήσεων, οι οποίες πρέπει να έχουν τζίρο άνω των 5.000 ευρώ, με τα ποσά της επιχορήγησης να κυμαίνονται από 2.500 μέχρι 10.000 ευρώ.   Έκανε εκτενή αναφορά στις παρεμβάσεις που είχε κάνει προς το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να εξασφαλιστούν επιπλέον πόροι για όλες τις Περιφέρειες της χώρας, καθώς η Ήπειρος είχε ήδη καλύψει και το ποσοστό της υπερδέσμευση του προγράμματός της για τις επιχειρήσεις.  

 Με  την παρούσα εξέλιξη η υπερδέσμευση του Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 θα «αγγίξει» το 230%, εκτίμησε ο Περιφερειάρχης και συμπλήρωσε: «Οφείλω να σας ενημερώσω πως μέχρι τις 31/12/2020 ίσως χρειαστεί να «κόψουμε» κάποιο έργο. Αν και στην τελευταία Επιτροπή Παρακολούθησης για τα Διασυνοριακά Προγράμματα,  ζήτησα να εντάξουν κάποια έργα, που είναι ενταγμένα αλλά όχι υλοποιημένα ακόμα στο πρόγραμμα της Ηπείρου»

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα