Παρασκευή, 29/03/2024 | 16:55

Πρέβεζα- “Ανυπότακτος μαθητής” : Κάλεσμα στην αντιφασιστική συγκέντρωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

630 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/09/2020, 10:28 πμ | 0 σχόλια

 

 

Συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα (Killah P) στις 18 Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσής Αυγής», σε συνεργασία με άλλα μέλη και στελέχη αυτής.

Με την αποφασιστική συμβολή του κινήματος της νεολαίας και των εργαζομένων στον αντιφασιστικό αγώνα κατορθώθηκε η αποδυνάμωση της Χρυσής Αυγής και τελικά η έξοδός της από τη Βουλή. Ωστόσο, δεν επαναπαυόμαστε και συνεχίζουμε τον  αντιφασιστικό αγώνα στα σχολεία και τις γειτονιές μας, ώστε η ναζιστική ιδεολογία να μη βρίσκει έδαφος στην κοινωνία μας.

Εκτός από τη δολοφονία του Φύσσα, ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνεται από τη συγκρότηση ταγμάτων εφόδου, από τις επιθέσεις σε μέλη του αντιφασιστικού και εργατικού κινήματος όπως η απόπειρα ανθρωποκτονίας μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και σε βάρος μεταναστών/προσφύγων, με τραγικότερες περιπτώσεις τη ρατσιστική επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα από τα τάγματα εφόδου της και τη δολοφονία του μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν.

 Φέτος, το σύνθημα «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς, στις 7 Οκτώβρη, αναμένεται η τελική απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής, έπειτα από 5,5 χρόνια από την έναρξή της. 

Απαιτούμε:

-Τον χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης και την ποινική δίωξή της

-Ισόβια στους νεοναζί δολοφόνους

-Όχι στην Ευρώπη-φρούριο που πνίγει και δολοφονεί μετανάστες

-Να κλείσουν τα «στρατόπεδα συγκέντρωσης» στη Μόρια και αλλού και να υπάρξουν ανθρώπινες συνθήκες στέγασης για τους πρόσφυγες

-Πρόσβαση όλων των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση

Καλούμε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ.  τους μαθητές, τη νεολαία και τους εργαζόμενους της Πρέβεζας έξω από τη Θεοφάνειο να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ. 

ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.

ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα