Τρίτη, 19/03/2024 | 06:26

Κώστας Μπάρκας: Η κυβέρνηση ετοιμάζει πολιτικές κοινωνικού αυτοματισμού με θύματα εργαζόμενους και συνταξιούχους

526 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/09/2020, 2:51 μμ | 0 σχόλια

 

 

«Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη νομοθετήσει τα πενήντα ένσημα που απαιτείται, ώστε ένας εργαζόμενος να δικαιούται Ταμείο Ανεργίας. Να σας θυμίσω ότι ήταν μια εξαγγελία του Υπουργού Εργασίας, όσον αφορά στη δυνατότητα των εργαζόμενων με μειωμένα ένσημα, να ενταχθούν στο Ταμείο Ανεργίας, λόγω της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων. Να μην αναφέρω ακόμη την αποτυχία του Προγράμματος «Συν- Εργασία», που με τόσο στόμφο είχε ανακοινώσει ο κ. Βρούτσης. Είναι ένα αποτυχημένο Πρόγραμμα, το οποίο όλοι ουσιαστικά το έχουμε ξεχάσει. Άρα νομίζω ότι τα θέματα της εργασίας είναι πάρα πολύ σοβαρά και θα τα βρούμε μπροστά μας, γιατί η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να διαχειριστεί την κρίση. Οι εργαζόμενοι είναι σε απόγνωση και καθημερινά βλέπουμε στελέχη της κυβέρνησης να ρίχνουν νερό στον μύλο της αδιαφορίας. Τελευταίο παράδειγμα, οι δηλώσεις του Οικονομικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού, λογική που οδηγεί σε διαγενεακές συγκρούσεις και κοινωνικό αποκλεισμό. Όπου ιδιωτικοποιήθηκε η επικουρική ασφάλιση μέσα σε λίγα χρόνια είχαμε κατάρρευση του συστήματος.», ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Κανάλι Ένα, Πειραιάς» ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Ερωτώμενος για την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και αν αυτή μεταβλήθηκε σε πιο σκληρή αντιμετώπιση απέναντι στην κυβέρνηση, που ακολούθησε μια περίοδο ήπιων τόνων, ο κ. Μπάρκας απάντησε «Καμία «κοιλιά» δεν είχαμε στην άσκηση αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση. Είχαμε ένα σοβαρό αντιπολιτευτικό λόγο. Εμείς δεν είμαστε Νέα Δημοκρατία, ώστε να βγούμε και να πούμε εν μέσω πανδημίας, πράγματα αντίθετα από αυτά που λένε οι ειδικοί. Παρόλα αυτά, μέσα σε ένα χρόνο με τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας έχουμε την πλήρη κατάρρευση όλου του συστήματος. Έχουμε υγειονομική κρίση και δεν κάναμε ουσιαστικά τίποτα για να θωρακιστεί το Σύστημα. Στην οικονομία, προφανώς και η πανδημία αύξησε τους κινδύνους, όμως να σας θυμίσω ότι στην ύφεση μπήκαμε πριν από τον κορωνοϊό, το πρώτο τρίμηνο του 2020, όπου η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, από μια «αναιμική ανάπτυξη», όπως χαρακτήριζαν το 2,8%, που είχε πετύχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πέσαμε στο -0,9% και βεβαίως ο κορωνοϊός χειροτέρευσε το αποτέλεσμα αυτό. Και το βασικότερο: τα σημάδια από την περικεφαλαία στο κεφάλι του κ. Μητσοτάκη και των λοιπών «Μακεδονομάχων» στελεχών της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν ακόμα. Τώρα που η Τουρκία κάνει αυτά που κάνει στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, η Νέα Δημοκρατία ψηφίζει μια συμφωνία, η οποία αφήνει μεγάλες περιοχές της ελληνικής επικράτειας εκτός.».

Στο ζήτημα του τρόπου ανοίγματος των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά, των ερωτημάτων και της ανησυχίας, που πολλαπλασιάζονται λόγω των επιλογών της κυβέρνησης, ο κ. Μπάρκας επισήμανε, κλείνοντας την τοποθέτησή του, ότι «Η κ. Κεραμέως δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να θωρακίσει τα σχολεία της χώρας. Δεν έχει προβεί στην αύξηση του αριθμού των αιθουσών, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Καμία μέριμνα για τους εκπαιδευτικούς. Ανακοίνωσε την πρόσληψη είκοσι χιλιάδων αναπληρωτών, όταν πέρυσι είχαμε σαράντα χιλιάδες. Ας δει η κυβέρνηση τα παραδείγματα γειτονικών χωρών, όπως η Ιταλία και η Αίγυπτος, όπου για να αποφευχθεί η διασπορά υπήρξε αύξηση αιθουσών και καθηγητών».

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα