Σάββατο, 20/04/2024 | 17:03

Κυκλοφορεί το 5ο βιβλίο του Πρεβεζάνου συγγραφέα Βαγγέλη Μπέκα “Ο γιός μας”.

677 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/09/2020, 10:47 πμ | 0 σχόλια

 

 

Ευμενή σχόλια και κριτικές και μεγάλη αναγνωσιμότητα έχει μέχρι στιγμής τύχει η συγγραφική δουλειά του Βαγγέλη Μπέκα. Ο Βαγγέλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πρέβεζα και μετά τα βιβλία  “Το 13ο υπόγειο”, “Φετίχ”  “Οι αισιόδοξοι”  και ‘Μαύρο Φυλαχτό” κυκλοδόρησε και το 5ο,  νέο του βιβλίο με τίτλο ” Ο ΓΙΟΣ ΜΑΣ” και πάλι σε επιμέλεια των εκδόσεων ”Ψυχογιός” (όπως και το “Μαύρο Φυλαχτό”).

Σε ότι αφορά το βιβλίο του Βαγγέλη Μπέκα “Ο γιος μας”

Πρόκειται για ένα υπαρξιακό μυθιστόρημα μυστηρίου και αγωνίας για την πολυπλοκότητα των ανθρωπίνων σχέσεων, ένα βιβλίο με καταιγιστικό ρυθμό, σύνθετη πλοκή και απροσδόκητο τέλος. Στο μικρό ακριτικό χωριό όλα μοιάζουν ειρηνικά, ώσπου ο επτάχρονος γιος του Νίκου εξαφανίζεται κοντά στα σύνορα. Ο Νίκος τον αναζητεί απεγνωσμένα, η γυναίκα του συμπεριφέρεται περίεργα κι ο αδελφός του έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον υπόκοσμο της Θεσσαλονίκης. Όμως, όταν μαθεύεται πως στο γειτονικό μουσουλμανικό χωριό, που βρίσκεται στην άλλη πλευρά των συνόρων, ένας τζιχαντιστής έχει μόλις επιστρέψει από τη Συρία, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα.
Οι φήμες οργιάζουν: ατύχημα, φόνος, απαγωγή ή νέο παιδομάζωμα; Ο Νίκος ψάχνει κίνητρα και υπόπτους, ενώ μια παράξενη ομίχλη θολώνει τα μυαλά των ανθρώπων. Μια ομίχλη που θα αποκόψει τους ακρίτες από τον υπόλοιπο κόσμο και τον πολιτισμό, φέρνοντας στην επιφάνεια θαμμένα μυστικά.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΚΑΣ
O Βαγγέλης Μπέκας γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1976. Σπούδασε Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης στο Πολυτεχνείο Κρήτης, και στη συνέχεια Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.
Έχουν εκδοθεί τέσσερα μυθιστορήματά του: “Το 13ο υπόγειο”, “Φετίχ”, “Οι αισιόδοξοι” και “Μαύρο φυλαχτό”, ενώ ασχολείται και με το σενάριο.
Το 2015 έλαβε το πρώτο βραβείο για σενάριο μεγάλου μήκους από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (“Η χύτρα”). Διηγήματα και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά.
Zει στην Αθήνα, όπου συντονίζει εργαστήρια δημιουργικής γραφής.
Το προσωπικό του ιστολόγιο είναι: https://barouak.blogspot.gr/
Βιβλιογραφία
(2017)Μαύρο φυλαχτό, Ψυχογιός
(2013)Οι αισιόδοξοι, Γαβριηλίδης
(2011)Φετίχ, Μπαρτζουλιάνος Ι. Ηλίας
(2009)Το 13ο υπόγειο, Μπαρτζουλιάνος Ι. Ηλίας

Ο ίδιος ο Συγγραφέας φανερά ικανοποιημένος σχολίασε στο διαδίκτυο:

Ξέχασα να πω, δεχόμαστε και προπαραγγελίες #ογιοςμας

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ – PSICHOGIOS PUBLICATIONS
[πάντα ήθελα να βγάλω μια φωτογραφία με μάσκα]

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα