Πέμπτη, 28/03/2024 | 16:26

Ιανός: Ο μεσογειακός κυκλώνας είναι εδώ – “Μπορεί να δούμε… βάρκες στη στεριά”

580 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/09/2020, 9:41 μμ | 0 σχόλια

 

Ζωντανή εικόνα για το πώς “κινείται” ο “Ιανός”. Κύρια χαρακτηριστικά του επικίνδυνου φαινομένου, οι σφοδρές βροχοπτώσεις, οι ισχυροί άνεμοι και το χαλάζι. Σε ποιες περιοχές έχει… σημάνει συναγερμός και όλα όσα περιμένουμε τις επόμενες ώρες και ημέρες. Τι λέει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

 

Στο επίκεντρο του μεσογειακού κυκλώνα βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η χώρα μας. Αυτό το σπάνιο και ιδιαίτερα επικίνδυνο φαινόμενο έχει ως κύρια χαρακτηριστικά του τις έντονες βροχοπτώσεις, το χαλάζι και θυελώδεις ανέμους έως και 10 – 11 μποφόρ με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την έντονη διάρκεια, ενώ υπάρχουν ήδη και προειδοποιήσεις για κύματα 7 μέτρων.

Δείτε LIVE την πορεία του «Ιανού»

“Μην σας φανεί περίεργο ακόμα κι αν δούμε βάρκες πάνω στη στεριά. Μην σας φανεί περίεργο αν δούμε φαινόμενα που έχουμε χρόνια να ζήσουμε”, σημείωσε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA. Ο κ. Καλλιάνος έκανε ειδική αναφορά στην ποσότητα του νερού που θα πέσει στις περιοχές που θα πληγούν από τον κυκλώνα. “Μέσα σε 1-2 ώρες μπορεί να πέσει νερό σε κάποιες περιοχές της χώρας που πέφτουν κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, πρόκειται για ένα δυναμικό φαινόμενο το οποίο εξελίσσεται συνεχώς, χωρίς να γνωρίζουμε τι πορεία θα ακολουθήσει τελικά. Αύριο Παρασκευή, θα επηρεαστεί το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας.

Μέχρι τότε, πάντως, οι ώρες θα είναι δύσκολες. Στις ακτές της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης φτάνει ήδη ο Ιανός και μάλιστα… ενισχυμένος με χαρακτηριστικά Μεσογειακού Κυκλώνα (Medicane). Στη Ζάκυνθο το σκηνικό θυμίζει βαρύ χειμώνα, καθώς από το πρωί, στο νησί, πνέουν ισχυροί άνεμοι και βρέχει σε πολλές περιοχές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα πρώτα προβλήματα, στην Ηλεία τα σύννεφα πυκνώνουν ενώ στην Κεφαλονιά όσο περνά η ώρα το σκηνικό αγριεύει.

ΠΗΓΗ: Newsit.gr 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα