Τρίτη, 19/03/2024 | 09:17

Αναφορά στα προβλήματα στη συνάντηση των Ενώσεων αστυνομικών Ηπείρου

562 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/09/2020, 6:12 μμ | 0 σχόλια

 

 

Την 29-09-2020  στα πλαίσια της επίσκεψης του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριου στα Ιωάννινα πραγματοποιήθηκε μαζί του συνάντηση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας, παρουσία του Γ.Ε.Α.Β.Ε Αντιστράτηγου κ. ΣΚΟΥΜΑ Κωνσταντίνου και του ΓΕ.Π.Α.Δ. Ηπείρου Ταξίαρχου κ. ΔΟΥΒΑΛΗ Κωνσταντίνου, κατά την οποία αναφερθήκαμε σε τοπικά προβλήματα τα οποία απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό των Διευθύνσεών μας καθώς και σε διαχρονικά αιτήματα του αστυνομικού προσωπικού για τα οποία η Ομοσπονδία εργάζεται μεθοδικά και με συνέπεια δίνοντας καθημερινά τον αγώνα της.
   Ειδικότερα αναφερθήκαμε στο θέμα του βαθμολογίου για το οποίο όπως μας ενημέρωσε ο κ. Υφυπουργός βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και αναμένεται η ολοκλήρωσή του σύντομα.
   Επίσης αναφερθήκαμε στην θεσμοθέτηση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο, αίτημα διαχρονικό των αστυνομικών, το οποίο με πρωτοβουλία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. επανήλθε στη πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών μας το 2017 και για το οποίο ο Υφυπουργός μας ενημέρωσε ότι αποτελεί δίκαιο αίτημα, έχει τη θετική εισήγηση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου και είναι κάτι το οποίο επεξεργάζεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Χώρας.
   Θέσαμε υπόψιν του για ακόμη μία φορά την αδικία που συντελείται εις βάρος των μελών μας με τη μη καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου διαχωρίζοντάς μας από άλλες εργασιακές ομάδες δημοσίου καθώς και Σωμάτων Ασφαλείας των περιοχών μας στις οποίες καταβάλλεται κανονικά.
   Αναφερθήκαμε στις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό (οχήματα, αλεξίσφαιρα, φακούς κλπ) όπου όπως μας ενημέρωσε ο Υφυπουργός είναι σε εξέλιξη διαγωνισμοί (μερικοί σε τελικό στάδιο των υπογραφών) για την προμήθεια υλικών και οχημάτων και μάλιστα το ύψος της δαπάνης θα είναι ισάξιο και μεγαλύτερο αυτού των Ολυμπιακών αγώνων. Παράλληλα μας διαβεβαίωσε για την θετική έκβαση ενός δίκαιου αιτήματος μας , αναφορικά με τα λάθη που είχαν γίνει με την διαδικασία επιβεβαίωσης των δηλώσεων πόθεν έσχες  και ότι τις επόμενες μέρες σε νομοσχέδιο που θα ψηφισθεί στην βουλή των Ελλήνων επιλύεται οριστικά τόσο σε οικονομικό όσο και σε πειθαρχικό επίπεδο.
   Τέλος έγινε μια εκτενή συζήτηση για το μεγάλο αριθμό αστυνομικών που αποσπώνται από τις Διευθύνσεις Ηπείρου προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο, διαταράσσοντας τον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων αλλά και την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών. Ο κ. Υφυπουργός μας επισήμανε ότι ήδη ο αριθμός των αποσπασμένων από την Ήπειρο προς τον Έβρο έχει μειωθεί και  ότι στόχος του Υπουργείου είναι μετά από τις προσλήψεις που «τρέχουν» να ελαχιστοποιηθούν.
   Θα είμαστε παρόντες στο πλευρό των συναδέλφων μας, παρακολουθόντας  ταυτόχρονα όλα τα ζητήματα μέχρι την οριστική επίλυσή τους.-
                                  Για τα Δ.Σ.
                     Ο ι  Πρόεδροι των Ενώσεων
                                                                                                             ΑΡΤΑΣ    ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ   ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΑΠΟΤΟΡΗΣ Δ. ΝΑΚΟΣ ΒΑΣ.   ΚΩΝ/ΝΙΔΗΣ ΑΝ.    ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΥΑΓ.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα