Παρασκευή, 19/04/2024 | 14:49

Δήμος Πρέβεζας: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας-πράσινη μετακίνηση

590 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/09/2020, 1:39 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Ο Δήμος Πρέβεζας συμμετέχοντας στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” από 16-22 Σεπτεμβρίου ενθαρρύνει εναλλακτικές δράσεις μετακίνησης και το απόγευμα της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου ώρες 18:00-20:00 διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή!

Το ραντεβού δίνεται στην πλατεία Ανδρούτσου και η συνέχεια περιλαμβάνει μια υπέροχη βόλτα στην πόλη με ποδήλατα- πατίνια – skateboard- roller – ηλεκτρικά πατίνια και γενικότερα κάθε μέσο που δεν εκπέμπει ρύπους και την ευθύνη και επίβλεψη της δράσης θα έχουν η Αντιδήμαρχος Κοιν.Πολιτικής, Παιδείας & Πολιτισμού  κα Αθηνά Κωνσταντάκη σε συνεργασία με τον εντ.Σύμβουλο Αθλητισμού  κ. Δημήτρη Καραμανίδη.

Η πορεία θα είναι από πλατεία Ανδρούτσου – παραλία – μνημείο Ναύτη – Κυανή Ακτή – Κάστρο Αγίου Γεωργίου – Λεωφόρος Ειρήνης – Φόρος- Ατιντάνων- Σπηλιάδου – Ιστορικό Κέντρο ( Εθν.Αντιστάσεως έως Καρυωτάκη)- Παραλία και τερματισμός στην πλατεία Ανδρούτσου.

Η βόλτα δεν έχει διαγωνιστικό αλλά ψυχαγωγικό χαρακτήρα, η συμμετοχή είναι ελεύθερη, ενώ κατά τη διάρκειά της θα φοράμε όλοι μάσκες και θα κρατάμε όσο το δυνατόν καλύτερα τις αποστάσεις.

Καλούμε όλους τους φορείς – συλλόγους – δημότες , να στηρίξουν αυτή  την προσπάθεια .

Αφήνουμε το αυτοκίνητο και βλέπουμε την πόλη αλλιώς!

  • Τι είναι Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους

 Η εβδομάδα κορυφώνεται με την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» κατά την οποία μεγάλα τμήματα της πόλης κλείνουν για τα αυτοκίνητα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους πεζούς, τους ποδηλάτες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) εστιάζει κάθε χρόνο σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2020 είναι “Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους” (‘Zero-emission mobility for all).

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα