Σάββατο, 20/04/2024 | 08:53

Κορονοϊός – συναγερμός: Εβδομάδα “φωτιά” για την πορεία της πανδημίας – “Η απροσεξία σκοτώνει…

517 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/08/2020, 4:19 πμ | 0 σχόλια

 

Στενεύει επικίνδυνα και πάλι ο κλοιός του Covid – 19 στην Ελλάδα. Τα κρούσματα καθημερινά αυξάνονται, με κύριο χαρακτηριστικό τους τη διασπορά. Στη συνεχιζόμενη χαλάρωση αποδίδουν την έξαρση οι επιστήμονες και εφιστούν την προσοχή στην ευλαβική τήρηση των μέτρων.

 

Εφιαλτικό “Deja vu” θυμίζει η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού  στη χώρα μας. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 77 σε 14 περιοχές – συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. “Καμπανάκι” κινδύνου κρούουν οι ειδικοί.

Χωρίς να μασάει τα λόγια του, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Νικόλαος Σύψας  μιλώντας στον ΑΝΤ1 προειδοποιεί ότι “η αμφισβήτηση του κορονοϊού… σκοτώνει”!

Με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα στην Ελλάδα, ο κ. Σύψας κάνει λόγο για “φωτιά που καίει γύρω μας και μπορεί να πάρει γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις”. Όπως λέει, “ο κόσμος δε νοσεί όπως νοσούσε γιατί οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο και προσέχουν περισσότερο. Το πρόβλημα είναι οι νέοι, οι οποίοι δεν προσέχουν κι επίσης δε νοσούν βαριά”.

“Ωστόσο, ο αριθμός των εισαχθέντων στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες. Το ευτύχημα είναι ότι δεν έχουμε διασωληνώσεις, αλλά αυτό δεν θα συνεχιστεί αν πάει έτσι η κατάσταση”, προσθέτει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, “πως το σημαντικό είναι να τηρήσουμε τα μέτρα που υπάρχουν”.

 

Το πολύ σημαντικό είναι να μην πάρουμε καινούρια μέτρα, αλλά να τηρήσουμε τα μέτρα που υπάρχουν τώρα. Απολύμανση, μάσκα κι αποστάσεις μπορούν να ανατρέψουν πολύ γρήγορα την κατάσταση. Αν τηρηθούν, θα έχουμε ένα καλοκαίρι που θα φύγει χωρίς κάποιο… ατύχημα”, υποστήριξε ο κ. Σύψας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας επισήμανε πως η τρέχουσα εβδομάδα είναι κρίσιμη και δύσκολη. “Η εβδομάδα αυτή είναι πολύ κρίσιμη και δύσκολη. Αυτή η εβδομάδα θα δείξει τα αποτελέσματα των προηγούμενων 10 – 15 ημερών. Αν τηρηθούν τα μέτρα θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ στο να περιορίσουμε τον ιό”, είπε.

Και πρόσθεσε: “Αν συνεχιστεί η απότομη αύξηση των κρουσμάτων, θα πάρουμε μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων”, τονίζοντας ότι θα επανέλθει το σύστημα με τα SMS στο 13033.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, είπε πως η απόφαση θα ληφθεί στα τέλη του μηνός.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα