Τρίτη, 19/03/2024 | 07:31

Αίτηση του Ομίλου για την UNESCO Πρέβεζας προς τον Δήμο Πρέβεζας για τη συντήρηση του ανδριάντα του Οδυσσέα Ανδρούτσου

550 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/08/2020, 10:53 πμ | 0 σχόλια

 

 

Ο Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας, κατέθεσε αίτηση ανάληψης εργασιών προς τον Δήμο Πρέβεζας σχετικά με την συντήρηση και αποκατάσταση της βάσης και του ανδριάντα του Ήρωα Οδυσσέα Ανδρούτσου. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι, ο οπλαρχηγός και Αρχιστράτηγος της Ρούμελης γεννήθηκε στην Πρέβεζα και τα οστά του βρίσκονται στη βάση του ανδριάντα. 

Όπως μπορεί να συνειδητοποιήσει κάποιος, με την επίσκεψη του στην κεντρική πλατεία της πόλεως μας που φέρει το όνομα του μεγάλου Ήρωα και Αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης, ο ανδριάντας του βρίσκεται σε απαράδεκτη κατάσταση και μέρος αυτού έχει φθαρεί.

Εν όψει των εορτασμών των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και για λόγους σεβασμού προς τον Ήρωα, αλλά και προς τους δημότες και επισκέπτες της πόλεως, είναι επιβεβλημένη η συντήρηση και αποκατάσταση των φθαρμένων μερών του ανδριάντα.

 

Για τον ανωτέρω λόγο, ο Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας, αιτήθηκε την άδεια από τον Δήμο Πρέβεζας για την ανάληψη και εφαρμογή των απαραίτητων επεμβάσεων συντήρησης, καθώς προτίθεται να αναλάβει όλη την οικονομική δαπάνη που απαιτείται για την συντήρηση και αποκατάσταση του ανδριάντα. 

 

Οι επεμβάσεις συντήρησης θα εφαρμοστούν από τον πιστοποιημένο συντηρητή αρχαιοτήτων και έργων τέχνης κ. Τσίποτα Δημήτριο και την ομάδα του. 

 

Για το Δ.Σ

 

       Ο πρόεδρος                       Η  Γ. Γραμματέας

 

Ευάγγελος Κατσίμπρας           Ιωάννα Μπεϊντάρη

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα