Σάββατο, 24/02/2024 | 02:09

“Κόκκινος συναγερμός” στην Αίγυπτο – Ο Σίσι ζητά από τις Ένοπλες Δυνάμεις «ύψιστο βαθμό ετοιμότητας»

587 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/08/2020, 6:39 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ο εκπρόσωπος του Αιγύπτιου  Προέδρου, Μπασάμ Ράντι, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι συναντήθηκε με Ανώτατους Διοικητές του Αιγυπτιακού Στρατού.

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι ο Αλ Σίσι ζήτησε  από τις Ένοπλες Δυνάμεις «να διατηρήσουν τα υψηλότερα επίπεδα πολεμικής ετοιμότητας για την εκτέλεση οποιωνδήποτε καθηκόντων έχουν ανατεθεί στα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων για την προστασία της εθνικής ασφάλειας της Αιγύπτου υπό το πρίσμα των νέων προκλήσεων στην περιοχή. Επίσης να διατηρήσουν τη μεγάλη ικανότητα των Αιγυπτιακών Ένοπλων Δυνάμεων σε όλους τους κλάδους, τις ειδικότητες και τα συστήματα εξοπλισμού. »

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος διαβίβασε επίσης «τους χαιρετισμούς και την εκτίμησή του για τις προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων και τις θυσίες που κάνουν για χάρη της πατρίδας και για τη διατήρηση της ασφάλειας, της σταθερότητας και των δυνατοτήτων του αιγυπτιακού λαού».

Τον Ιούλιο, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι πραγματοποίησε επίσκεψη στα σύνορα της Λιβύης για να επιθεωρήσει τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτήν τη στρατηγική περιοχή.

Κατά την επίσκεψή του στη δυτική στρατηγική περιοχή, ο Σίσι διέταξε τα στρατεύματα να διατηρήσουν το υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας μάχης, εν μέσω αναφορών για πιθανή στρατιωτική επέμβαση  στη γειτονική Λιβύη.

Πηγή: AMN

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα