Παρασκευή, 29/03/2024 | 00:37

Πρέβεζα -όμιλος Unesco: Συναντήσεις για τις Εκδηλώσεις «Ελλάδα 2021» & την ένταξη της αρχαίας Νικόπολης

505 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/07/2020, 11:12 πμ | 0 σχόλια

 

 

Θέμα: Συναντήσεις συνεργασίας στην Αθήνα στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ελλάδα 2021», την ένταξη της αρχαίας Νικόπολης στην UNESCO και την ίδρυση Ινστιτούτου Φιλοσοφίας για τον Επίκτητο. 

 

Την Δευτέρα 29 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση συνεργασίας μεταξύ του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου και του προέδρου κ. Ε. Κατσίμπρα  και του αντιπροέδρου κ. Α. Αναστασόπουλου του ομίλου για την UNESCO Πρέβεζας.

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν:

  1. Τη διοργάνωση εκδηλώσεων στην Πρέβεζα για τον εορτασμό της συμβολικής επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση με τίτλο: «200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΝΗΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

 

  1. Την ένταξη της αρχαίας Νικόπολης στην UNESCO. 

Είναι σημαντικό να τονίσουμε, ότι ήταν καθοριστική μέχρι σήμερα η παρέμβαση και συμβολή του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για την ένταξη της Νικόπολης στην UNESCO.

  1. Την ίδρυση Ινστιτούτου Φιλοσοφίας για τον στωικό φιλόσοφο Επίκτητο που είχε ιδρύσει φιλοσοφική σχολή στην αρχαία Νικόπολη.

Να θυμίσουμε ότι στις 15 Νοεμβρίου του 2019, ο όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας είχε διοργανώσει ημερίδα για τον Επίκτητο στην πόλη της Πρέβεζας, με την παρουσία του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στο τέλος της συνάντησής μας, ο κ. Παυλόπουλος, δήλωσε για ακόμη μία φορά συμπαραστάτης και αρωγός στις δράσεις του ομίλου για την UNESCO Πρέβεζας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συνάντηση συνεργασίας στο Υπουργείο εξωτερικών με τον Γενικό Γραμματέα του Απόδημου Ελληνισμού καθηγητή Ιωάννη Χρυσουλάκη με θέμα τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της συμβολικής επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση που θα πραγματοποιηθούν στην Πρέβεζα και την Αθήνα, καθώς και θέματα που αφορούν τον απόδημο Ελληνισμό.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε σημαντική συνάντηση συνεργασίας με την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κα Τζιτζικώστα για θέματα πολιτισμού, τουρισμού, τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της συμβολικής επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση και το σημαντικό για τον Ελληνισμό θέμα της Αγίας Σοφίας.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα