Πέμπτη, 28/03/2024 | 14:12

Πρέβεζα- “Ανάπτυξη Τώρα” : Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Γεωργάκος δεν ήθελε ποτέ να βγάλει ένα τέτοιο ψήφισμα.

726 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/07/2020, 1:30 πμ | 0 σχόλια

 

 

Πέρασαν δύο ημέρες από τη σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για το ξενοδοχείο καραντίνας στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας, που προκάλεσε η “Ανάπτυξη Τώρα” με τις παρεμβάσεις της, αλλά και η κοινή επιστολή τριών συλλόγων της πόλης και επιτέλους δόθηκε στη δημοσιότητα το ψήφισμα διαμαρτυρίας που θα αποστείλει στο Υπουργείο Τουρισμό ο Δήμος Πρέβεζας, εκφράζοντας τη θέση του δημοτικού συμβουλίου.

Αρχικά θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι που στο τελικό ψήφισμα εμπεριέχεται αναφορά για ενίσχυση του Νοσοκομείου Πρέβεζας με ιατρικό-νοσηλευτικό-διοικητικό προσωπικό, αλλά και η παραδοχή από τη δημοτική αρχή ότι η επιλογή του συγκεκριμένου ξενοδοχείου θα έχει ως “…πιθανή συνέπεια την υποβάθμιση της αίσθησης της δεδομένης ασφάλειας που προσφέρει σήμερα η περιοχή μας στους επισκέπτες και τους κατοίκους της”.

Θεωρούμε επιτυχία μας ότι έστω κι αν δεν ψηφίστηκε το δικό μας διεκδικητικό πλαίσιο ως ψήφισμα του Δήμου Πρέβεζας, πετύχαμε μία μικρή δημοκρατική νίκη και υποχρεώσαμε τελικώς το Δήμαρχο Πρέβεζας να συγκαλέσει σύσκεψη και να απευθυνθεί στο Υπουργείο Τουρισμού.

Δώσαμε την πολιτική μας “μάχη”, πιστοί στις αρχές μας και σε όσα είχαμε υποσχεθεί στους δημότες προεκλογικά. Ότι δηλαδή δε θα απουσιάζουμε από τις διεκδικήσεις και τις ανησυχίες τους.

Δε μπορούμε όμως να μη σημειώσουμε τα εξής:

Δεν υπάρχει καμία αναφορά στις ανησυχίες των 3 συλλόγων (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΚΑΦΕΠΟΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑ) και στην επιστολή τους. 

Αυτοί δεν είναι συμπολίτες μας; 

Αποτελούν αμελητέες ποσότητες; 

Δεν πρέπει να αισθάνονται ότι εκπροσωπούνται και εισακούονται από την ανώτατη αρχή της πόλης που είναι ο Δήμος Πρέβεζας; 

Το ψήφισμα αυτό γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τη “φωνή” και τις ανησυχίες των συμπολιτών μας. Όπως επίσης συμπολίτες και άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας είναι και οι άνθρωποι που εργάζονται στο ξενοδοχείο.

Στο ψήφισμα που κατέληξαν οι 4 παρατάξεις που το ψήφισαν και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Χαράλαμπος Κακιούζης, δεν υπάρχει κανέναν διεκδικητικό πλαίσιο, καμία καταγγελία ή διαμαρτυρία απέναντι στο κεντρικό κράτος, που παραγνωρίζει για ακόμη μια φορά και θέτει στο περιθώριο και σε ρόλο παρατηρητή την τοπική αυτοδιοίκηση. Το έκανε με τις πρόσφατες αλλαγές στην αυτοδιοίκηση, αλλάζοντας ουσιαστικά την ψήφο των δημοτών και την εκπροσώπησή τους στις επιτροπές των Δήμων.

Ο Δήμος αποδυναμώνει το ίδιο του το ψήφισμα, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δε χρειάζεται να μιλάμε και πολύ για τα όσα συμβαίνουν στην πόλη μας. Προχωρά σε επικοινωνιακά “τερτίπια” που κανείς δεν καταλαβαίνει τι στόχο έχουν, σε ποιον απευθύνονται και γιατί χρησιμοποιούνται.

Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας! Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Γεωργάκος δεν ήθελε ποτέ να βγάλει ένα τέτοιο ψήφισμα. Δεν είναι έτοιμος να μπει μπροστάρης στα αιτήματα συμπολιτών μας και να πατήσει πόδι στα Υπουργεία, να ορθώσει ανάστημα και να διεκδικήσει για τον τόπο του και τους δημότες, όπως πρέπει να κάνει κάθε αυτοδιοικητικός που έχει ένα θεσμικό ρόλο και θέλει να κοιτάζει τους πολίτες κατάματα. Υποχρεώθηκε κάτω από την πίεση της “Ανάπτυξης Τώρα” και των 3 συλλόγων να προχωρήσει σε σύσκεψη των επικεφαλής και έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα