Παρασκευή, 29/03/2024 | 08:13

Λευκάδα: ανοίγει ο δρόμος για το κέντρο νεότητας

555 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/07/2020, 7:43 μμ | 0 σχόλια

 

Κατατέθηκε ο φάκελος για το Πανεπιστημιακό Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης – Μετά από γνωμοδότηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος ανοίγει ο δρόμος για τον διαγωνισμό για την ανακατασκευή του Κέντρου Νεότητας

 

Στην τελική ευθεία μπήκαν οι διαδικασίες για τη διενέργεια διαγωνισμού για την ανακατασκευή του Κέντρου Νεότητας ώστε να στεγάσει το πανεπιστημιακό Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, γνωμοδότησε θετικά για επίσπευση της διαδικασίας διαγωνισμού, κάτι που επεδίωξε επί μήνες ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να ανακατασκευαστεί το Κέντρο Νεότητας. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς δήλωσε:

«Όλους αυτούς τους μήνες συνεχίζονται οι προσπάθειες για να λειτουργήσει πανεπιστημιακό τμήμα στην Λευκάδα και την υποβολή ενός πλήρως τεκμηριωμένου φακέλου στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Έπειτα από τη δωρεά των τευχών δημοπράτησης τον περασμένο Νοέμβριο, ξεκινήσαμε μαζί με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου κ.Βασίλη Χρυσικόπουλο, έναν αγώνα δρόμου για να προχωρήσει ο διαγωνισμός και να αξιοποιηθούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ που υπάρχουν στον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου για την ανακατασκευή του κτιρίου του Κέντρου Νεότητας. 

Η πρώτη επιτυχία ήρθε στις 13 Φεβρουαρίου, όταν έπειτα από πολλές επαφές με το Υπουργείο Παιδείας, η Υπουργός κ. Νίκη Κεραμέως ενέκρινε το κτιριολογικό πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει την ανακατασκευή κτιρίου συνολικού εμβαδού 1.864,63 τ.μ. προκειμένου να στεγαστεί το Τμήμα. 

Στη συνέχεια απαιτούνταν γνωμοδότηση για το κτίριο, ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού. Είχα πυκνές επαφές με το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Υποδομών και στη συνέχεια ενημέρωσα γραπτώς το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για την υποβολή του σχετικού αιτήματος. Προκειμένου να προωθηθεί το αίτημα, συναντήθηκα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκη, ο οποίος είχε επισκεφθεί τον Φεβρουάριο το Κέντρο Νεότητας, και τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη. Τους εξέθεσα την κρισιμότητα του ζητήματος και ζήτησα τη βοήθειά τους προκειμένου το θέμα να περάσει σύντομα από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων του Υπουργείου (ΚΕΣΥΠΟΘΑ). 

Πράγματι, το ΚΕΣΥΠΟΘΑ γνωμοδότησε άμεσα και μάλιστα θετικά ώστε να προχωρήσει ο διαγωνισμός. Σε συνέχεια των παραπάνω, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο κατέθεσε τον φάκελο για έγκριση της ακαδημαϊκής λειτουργίας του τμήματος, με τη θετική εισήγηση τόσο του Πρύτανη, όσο και της Συγκλήτου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί και το Τεχνικό Συμβούλιο του Ιονίου Πανεπιστημίου για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου.

Έπειτα και από τις τελευταίες εξελίξεις, συναντήθηκα για άλλη μια φορά με τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Διγαλάκη, προκειμένου να τον ενημερώσω και να του παρουσιάσω την πρόοδο που έχουμε, τονίζοντας ότι με την έγκαιρη ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων του κτιριακού, προσθέτουμε ένα ακόμα πλεονέκτημα και ένα ακόμα επιχείρημα υπέρ της Λευκάδας, που αποδεικνύει ότι το νησί μας και θέλει και μπορεί και πρέπει να φιλοξενεί ένα τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.»

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα