Σάββατο, 20/04/2024 | 08:11

Κυβέρνηση-Τουρισμός: Ύστερα από κοινή συμφωνία με την Ε.Ε. περιορίζονται οι προσδοκίες

596 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/07/2020, 4:59 μμ | 0 σχόλια

 

 

Από τα  Σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ 

και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα

στο δελτίο ειδήσεων του  «ΑΝΤ1»

και το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου

 

Για τον τουρισμό

Μετά από πολλές συζητήσεις πολλών ημερών καταλήξαμε στην  Ευρωπαϊκή Ένωση σε μία κοινή συμφωνία η οποία περιορίζει τις προσδοκίες που υπήρχαν κάποιες ημέρες πριν. Έχουμε μία λίστα χωρών από τις οποίες θα υποδεχόμαστε επισκέπτες στην οποία υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί, τόσο για τα χερσαία σύνορα, όσο και για τις πτήσεις από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία. Και αυτό γιατί δυστυχώς οι επιδημιολογικοί κύκλοι δεν είναι ακόμη τόσο συγχρονισμένοι όσο θα θέλαμε.  Άρα αυτό περιορίζει τον κύκλο των ανθρώπων που θα δεχθούμε -με ένα σαφές οικονομικό αντίκτυπο- αλλά ταυτόχρονα και τον κίνδυνο διασποράς του ιού στη χώρα μας από εισαγόμενα κρούσματα. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα επικαιροποιούμε τη λίστα κάθε δεκαπέντε ημέρες.

Επειδή, όμως, πράγματι φαίνεται να ψαλιδίζονται λίγο οι προσδοκίες, εμείς είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε -όπως είπε ο Πρωθυπουργός και σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο- περισσότερο την οικονομία και τον κόσμο της εργασίας.

Η κάμψη στον τουρισμό θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση εισοδημάτων. Γι’ αυτό θα στηρίξουμε με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό ή τον κοινοτικό προϋπολογισμό εισοδήματα που θα χαθούν για να μειώσουμε το βάθος και την έκταση της ύφεσης.

Θα περιμένουμε λίγες μέρες πριν τις τελικές μας ανακοινώσεις. Πάντως, ο κόσμος της εργασίας, να ξέρει  ότι θα στηριχθεί από το Κράτος το επόμενο διάστημα σε μεγαλύτερη έκταση.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα