Παρασκευή, 19/04/2024 | 19:54

Η μήνυση Καλογρίτσα για την εικονική συμφωνία των 3.000.000 ευρώ, το 2016

580 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/07/2020, 1:51 μμ | 0 σχόλια

 

Την επόμενη ημέρα των πολιτικών αναταράξεων που προκάλεσαν οι αναφορές  του μεγαλοεργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα σχετικά με τον διαγωνισμό για  τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 η εταιρία συμφερόντων του «Τοξότης Α.Ε.» στρέφεται κατά των υπευθύνων των αλλοδαπών συμφερόντων εταιρείας CCC και επιμένει πως υπήρξε μεταξύ τους εικονική συμφωνία την οποία γνώριζαν κυβερνητικοί παράγοντες και το Μέγαρο Μαξίμου, μέσω του Νίκου Παππά.

Η διαφορά που είχε ξεκινήσει ως αστική περνά πλέον σε ποινικό επίπεδο με την  εταιρεία «Τοξότης Α.Ε.» να στρέφεται σε βάρος των εκπροσώπων της εταιρείας «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», των Σάμερ και Φουάντ Χούρυ,  των  νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», η οποία έχει  την έδρα  της  στο Ντουμπάι και κατά παντός άλλου υπευθύνου ζητώντας να διωχθούν για τις κακουργηματικές πράξεις της απάτης επί δικαστηρίω και  της  ψευδούς κατάθεσης.

Στην μήνυση αναφέρεται πως τα συγκεκριμένα αδικήματα τελέστηκαν τόσο στην χώρα μας όσο και στο εξωτερικό με στόχο να προκληθεί ζημία στην εταιρεία «Τοξότης Α.Ε.» μεγαλύτερη των 3.000.000€.

Όπως αναφέρεται στην μήνυση ενώπιον του δικαστηρίου, που εκδικάστηκε την περασμένη Τετάρτη, προσκομίστηκε εικονική σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ των εταίρων προκειμένου να συμμετάσχει ο κ. Καλογρίτσας στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και ενώ είχε προηγηθεί  συνεννόηση με τον Νίκο Παπά και το αποκαλούμενο «white house», δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα στην μήνυση αναφέρεται: «Όπως πολύ καλά άπαντες οι εγκαλούμενοι πολύ καλά γνωρίζουν,  η φερόμενη σύμβαση  περί “υπεργολαβίας”, βάσει  της  οποίας επιδικάστηκε το άνω ποσό 3.000.000 ευρώ είναι εικονική και υποκρύπτει άλλη συμφωνία αφανούς  εταιρείας, της οποίας αληθινό συμβαλλόμενο μέρος δεν ήταν η αιτούσα – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», αλλά ήταν η  μητρική αυτής  κατασκευαστική  εταιρεία με την επωνυμία «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», λόγω του ότι δεν επιτρεπόταν να  αναπτύξει δράση στην Ελλάδα, ως  εταιρεία  του α.ν. 89/1967,  έβαλε  εικονικά «μπροστά»  την άνω αιτούσα και θυγατρική  της – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» προκειμένου να  δικαιολογήσει  έναντι των Τραπεζών  και των Αρχών  το ποσό των 3.000.000€, το οποίο είχε  συμφωνηθεί να καταβάλει και πράγματι κατέβαλε ως μέρος της συμμετοχής της (της CCC) στην άνω αφανή  εταιρεία με  εμφανή  εταίρο την ανώνυμη  εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», η οποία (αφανής εταιρεία) είχε συσταθεί το 2016 με  πρωτοβουλία, υπό  την εποπτεία και  υπό τον συντονισμό  της κατά τον οικείο χρόνο Κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν “White House”) και ιδία του  αρμόδιου  Υπουργού  της,  κ. Νικόλαου Παππά και η  οποία (αφανής  εταιρεία) σκοπό  είχε τη συμμετοχή της στον διενεργηθέντα  το καλοκαίρι  του 2016 Διεθνή Διαγωνισμό  για  την κατακύρωση άδειας παρόχου εκπομπών εθνικής εμβέλειας».

Μάλιστα, στην πολυσέλιδη μήνυση γίνεται λόγος και για ένα email, με ημερομηνία 27/8/2016, στο οποίο αναφέρεται ότι για την εικονική συναλλαγή υπήρχε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου και τότε υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων.

Στο e-mail , το οποίο φέρεται να έχει αποστείλει υπεύθυνος της εταιρείας CCC προς τον εκπρόσωπο του μεγαλοεργολάβου,  για τη συμφωνία είχαν γνώση κυβερνητικοί παράγοντες.

«Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος  για την τελική συναλλαγή.

Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα.

Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα τη στείλουν τοπικά. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό. Αναμένοντας τις απόψεις σας» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ένα από τα επίμαχα email.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr-φωτό: in.gr

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα