Παρασκευή, 29/03/2024 | 11:48

Ευοίωνα μηνύματα για τον δρόμο Άκτιο-Αμβρακία- Η συμβολή του Στέργιου Γιαννάκη

691 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/07/2020, 12:34 μμ | 0 σχόλια

 

Ευοίωνα είναι τα μηνύματα για την εξέλιξη του “πολυσυζητημένου” δρόμου Άκτιο-Αμβρακία  και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουμε εκ νέου κατάθεση προσφυγών με μοναδικό στόχο την κωλυσιεργία, το έργο θα ολοκληρωθεί σε 30 μήνες που είναι και ο χρόνος αποπεράτωσής του.

Από το 2015 βουλευτές από την περιοχή του νομού Πρέβεζας, τη Λευκάδα και την Αιτωλοακαρνανία τόνιζαν με κάθε τρόπο την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα του έργου, ανάμεσά τους και ο σημερινός κυβερνητικός βουλευτής του νομού Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης.

Ο κ. Γιαννάκης από το 2015 που ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης είχε ασχοληθεί έντονα με το θέμα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ενώ συμμετείχε στην κοινή προσπάθεια βουλευτών όλων των περιοχών για την υλοποίηση του δρόμου Άκτιο-Αμβρακία.

Οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τον δρόμο Άκτιο-Αμβρακία έφεραν ικανοποίηση -σύμφωνα με ασφαλείς πηγές- στο περιβάλλον του βουλευτή της ΝΔ του νομού Πρέβεζας Στέργιου Γιαννάκη, τόσο  στον ίδιο όσο και τους συνεργάτες του.

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έδωσε τέλος  στην κατάσταση ομηρίας που είχε οδηγηθεί το έργο, το Υπουργείο Υποδομών ζήτησε την κατάθεση προσφορών από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό με την πρόσκληση που εξέδωσε στις 3 Ιουλίου 2020.

Η διαδικασία που επέλεξε το Υπουργείο ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες  και η μόνη εταιρεία που ανανέωσε την ισχύ της προσφοράς της ήταν η  εταιρεία ΜΕΤΚΑ. Η Επιτροπή Διαγωνισμού, τις επόμενες μέρες, θα υπογράψει πρωτόκολλο αναδεικνύοντας προσωρινό ανάδοχο τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Απομένει ο προσυμβατικός έλεγχος, η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τη Βουλή και στη συνέχεια η υπογραφή της σύμβασης. Ο στόχος είναι το έργο να έχει συμβασιοποιηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και να ξεκινήσει το 2021.

Να θυμίσουμε ότι το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι :  Κατασκευή  της παράκαμψης Αμφιλοχίας σε 15 μήνες,  Ολοκλήρωση του έργου σε 30 μήνες.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα