Παρασκευή, 29/03/2024 | 13:01

Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας

542 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/07/2020, 4:02 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), διοργάνωσε από τις 13 έως και τις 21 Ιουλίου 2020, δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης στους Δημότες μας.

Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν με ειδικό μηχάνημα – πελματογράφο σε όλο το Δήμο Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα στην Ηγουμενίτσα, στην Πλαταριά, στο Μαργαρίτι, στα Σύβοτα, στον Παραπόταμο και στην Πέρδικα, εφαρμόζοντας πλήρως τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, λόγω τις ιδιάζουσας περιόδου που διανύουμε.

Συνολικά εξετάστηκαν 150 άτομα, εκ των οποίων, σύμφωνα με τις μετρήσεις, τα 72 πάσχουν από οστεοπενία, 3 από οστεοπόρωση, ενώ 4 από βαριάς μορφής οστεοπόρωση.

 

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε σχετικά:

«Για μια ακόμη χρονιά, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, μέσω του ΚΕΠ Υγείας του, στοχεύει στον ισχυρότερο σύμμαχο για την υγεία, στην πρόληψη. Η υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας του ΕΔΔΥΠΠΥ στον Δήμο μας, έχει συναντήσει την θετική ανταπόκριση των δημοτών μας, που έσπευσαν και πάλι φέτος να εξεταστούν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΚΕΠ Υγείας μας. 

Θέλω να ευχαριστήσω το ΕΔΔΥΠΠΥ και φυσικά τα δικά μας στελέχη της δομής του ΚΕΠ Υγείας, για την άριστη συνεργασία και για την διοργάνωση επιτυχημένων εκστρατειών υγείας στον Δήμο μας αντίστοιχα, με στόχο τη διατήρηση μιας σταθερά καλής ποιότητας ζωής των δημοτών μας».

 

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε τη μεγάλη σημασία υλοποίησης των προγραμμάτων πρόληψης που γίνονται στο Δήμο και δήλωσε «Μας γεμίζει αισιοδοξία το γεγονός ότι οι Δήμοι-μέλη μας πραγματοποιούν τέτοιες δράσεις προσυμπτωματικού ελέγχου και οι συμπολίτες μας ανταποκρίνονται θετικά στην αξία και τα οφέλη του».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα