Τετάρτη, 24/04/2024 | 12:01

Πρέβεζα: “Κακό Χωριό” τα λίγα σπίτια ή να το πάρουμε λίγο αλλιώς; Του Σπύρου Πλέουρα

1300 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/07/2020, 7:09 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ακόμα δεν έχει κοπάσει ο απόηχος από τις μαζικές συλλήψεις στην Πρέβεζα και όλη αυτή η βοή και η παραφιλολογία και το ράδιο αρβύλα και κάποιοι ήδη έχουν αφεθεί… Ελεύθεροι!

Είναι μικρός τόπος η Πρέβεζα και ο νομός της αυτό είναι καλό σε ορισμένα πράγματα και όχι απαραίτητα καλό σε κάποια άλλα.

“Κακό Χωριό” τα λίγα σπίτια λέει ο λαός μας. Το τι ονόματα έπεσαν πριν γίνουν γνωστοί οι συλληφθέντες δεν περιγράφεται.

Ονόματα που φυσικά δεν συμπεριλαμβάνονται στους συλληφθέντες αλλά ήθελε ο καθένας να πετάξει και την… επιτέψτε μου τη λέξη … παπάντζα του.
Με συγχωρείτε για το ύφος, αλλά δεν βρίσκω άλλη λέξη για να περιγράψω αυτό που συνέβαινε.

Και ορισμένες χαριτωμενιές τις έλεγαν και “σοβαροί” άνθρωποι. Πρώτα από όλα εκτός από τους δικαστές και τους Εισαγγελείς όλοι οι υπόλοιποι δεν είμαστε ούτε δικαστές, ούτε εισαγγελείς.

Το λόγο έχει η δικαιοσύνη, αυτή θα αποφασίσει για την τύχη των υπολοίπων πλην αυτών που ήδη έχουν αφεθεί ελεύθεροι (δύο γυναίκες και ένας άνδρας).

Σέβομαι απόλυτα την ελληνική δικαιοσύνη και το έχω δηλώσει και σε περίπτωση που ήμουν κατηγορούμενος για πρώτη φορά στη ζωή μου (και δεν είμαι πια) και θα το δηλώσω για μια ακόμη φορά.

Τόσα άτομα 650 γραμμάρια χασίς και πενήντα τόσα γραμμάρια…κόκα, συνιστούν εγληματική οργάνωση; Ως ερώτημα το θέτω.

Βέβαια γίνεται  λόγος για “συνομιλίες¨που κατά ορισμένους καίνε. Κι αυτό είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος, αφού μιλάμε για παρακολουθήσεις από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι σήμερα!

Υπάρχουν αποδείξεις για όσα λέγονται; Και επίσης δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει κάτι πολύ σημαντικό ότι από τους συλληφθέντες, άτομα είναι δηλωμένα τοξικομανείς!

Κι αυτό λέει πάρα πολλά!

Θα θέσω ένα ακόμη ερώτημα: Στους λογαριασμούς των συλληφθέντων βρέθηκαν τρελά νούμερα; Βρέθηκαν εκατομμύρια ευρώ; Διότι αν δεν υπάρχουν πολλά χρήματα στους λογαριασμούς τι… σόι εγκληματική οργάνωση είναι αυτή;

Δεν κάνω Το συνήγορο του “διαβόλου”, ερωτήματα θέτω.

Και μιας και πήρα φόρα με τα ερωτήματα να ρωτήσω;  Αν στους συλληφθέντες ήταν αλλοδαποί, ή Πακιστανοί, ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο,  τι θα γίνονταν στην Πρέβεζα; Τι θα λέγανε;

Αν ήταν ξένοι; Θα έβγαινε η ξενοφοβία ή ο ρατσισμός ορισμένων;

Ειπώθηκαν πολλά και από πολλούς, πετάχθηκαν υπονοούμενα. Κάποιοι ατυχώς προσπάθησαν ανεπιτυχώς να δώσουν και πολιτικές προεκτάσεις στο θέμα.

Τι ελέχθη για τους τρεις που είναι τώρα ελεύθεροι; Μερικές φορές είναι τόσο άδικο!

Απλά ερωτήματα έθεσα και τίποτα περισσότερο!

Ας ηρεμήσουμε όλοι!

Το λόγο  έχει η δικαοσύνη που κάνει άριστα τη δουλειά της και την οποία σεβόμαστε και εξυπακούεται ότι σεβόμαστε όλες της τις αποφάσεις.

Μερικές φορές πρέπει να το… παίρνουμε λίγο αλλιώς, να μην καταδικάσουμε ανθρώπους, χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες και είναι ανεπίτρεπτο για όλους μας, να αναγάγουμε τους εαυτούς μας σε δικαστές και Εισαγγελείς .

Είναι σαφές ότι ερωτήματα και απορίες όλοι μπορούμε να έχουμε, όχι όμως να βγάλουμε και αποφάσεις, δεν είναι σωστό δηλαδή!

Κανείς μας δεν έχει αυτό το ρόλο, αυτός ο δύσκολος ρόλος είναι των σεβαστών Δικαστών και Εισαγγελέων.

Μία ο Καρυωτάκης που αυτοκτόνησε, την άλλη κάτι…  άλλο, είναι δυνατόν να “διαφημιζόμαστε” μόνο για… άσχημα πράγματα στο πανελλήνιο;

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα