Πέμπτη, 30/05/2024 | 15:54

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους 9 από τους 11 συλληφθέντες – Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο

1015 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/07/2020, 1:01 πμ | 0 σχόλια

 

 

Την πόρτα του Εισαγγελέα και του Ανακριτή πέρασαν την Πέμπτη 9 Ιουλίου  το απόγευμα οι ένδεκα συλληφθέντες για την υπόθεση ναρκωτικών για την οποία συνελήφθησαν έπειτα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνά αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι εννέα από τους ένδεκα στους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, κρατούνται και αναμένεται να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ οι δύο – ένας άνδρας  και μία γυναίκα – αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς εις βάρος τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ιδία χρήση.

Από τους εννέα που τελούν υπό κράτηση οι επτά ημεδαποί κατηγορούνται σύμφωνα με την δικογραφία. για μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που περιλαμβάνει -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παραβάσεων των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, ενώ οι δύο – μία γυναίκα και ένας άνδρας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από διερεύνηση και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, εξακριβώσεις ατόμων και δημιουργίας «προφίλ» των εμπλεκομένων, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας διακριτούς ρόλους και υπό την καθοδήγηση του αρχηγού, συγκρότησαν τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019 εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος.


Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης αναπτύχτηκε στο πεδίο της διακίνησης κοκαΐνης, κάνναβης και της ναρκωτικής ουσίας MDMA, στην πόλη της Πρέβεζας.


Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα:
Ο βασικός πυρήνας της οργάνωσης αποτελούνταν από το αρχηγικό μέλος και δύο ακόμα από τα συλληφθέντα μέλη, ένα εκ των οποίων τυγχάνει πυροσβεστικός υπάλληλος.
Το αρχηγικό μέλος προέβαινε στην παραγγελία και την παραλαβή των ναρκωτικών, τα οποία παρέδιδε στα ανωτέρω δύο βασικά στελέχη.
Εκείνα προέβαιναν στην αποθήκευση, διαμερισμό και τυποποίηση των ναρκωτικών σε συσκευασίες («φιξάκια») και ακολούθως τις εναπόθεταν σε προκαθορισμένα σημεία («καβάντζες»).
Από τα σημεία αυτά το αρχηγικό μέλος τα παραλάμβανε και τα παρέδιδε προς περαιτέρω διακίνηση στα υπόλοιπα τέσσερα συλληφθέντα μέλη, τα οποία τα διακινούσαν σε χρήστες στην πόλη της Πρέβεζας.
Σημειώνεται δε, ότι τα μέλη της οργάνωσης προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που ήταν δηλωμένες σε μη υπαρκτά πρόσωπα, επικοινωνούσαν με κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες και λάμβαναν αυξημένα μέτρα προφύλαξης κατά τη διάρκεια των αγοραπωλησιών των ναρκωτικών.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και τη συμμετοχή αστυνομικών σκύλων, σε σπίτια, οχήματα και υπαίθριους χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τα παρακάτω:
ακατέργαστη κάνναβη βάρους -659,05- γραμμαρίων,
κοκαΐνη βάρους -51,6- γραμμαρίων,
ναρκωτική ουσία MDMA βάρους -90,5- γραμμαρίων,
-10- ναρκωτικά χάπια,
-3- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
χρηματικό ποσό -6.390- ευρώ
-27- χρυσές λίρες,
-1- πεντόλιρο με αναγραφόμενη χρονολογία 1893,
-500- δολάρια Η.Π.Α.,
πιστόλι,
-39- φυσίγγια,
σιδερογροθιά,
Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
-4- δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων τρίτων προσώπων, για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή τους στο παρελθόν,
πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM,
σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών,
χειρόγραφες σημειώσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΗΓΗ-Φωτό: Mypreveza.gr

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα