Πέμπτη, 28/03/2024 | 16:40

Βασίλης Μάγγος: Οξύ πνευμονικό οίδημα η αιτία θανάτου σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

554 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/07/2020, 3:28 μμ | 0 σχόλια

 

 

Η ιατροδικαστική έρευνα και συγκεκριμένα η νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία τις Θεσσαλονίκης έδειξε οξύ πνευμονικό οίδημα όσον αφορά στα αιτία θανάτου του γνωστού Βολιώτη Ακτιβιστή Βασίλη Μάγγου ο οποίος είχε ξυλοκοπηθεί πριν από ένα μήνα από αστυνομικούς των ΜΑΤ έπειτα από κινητοποίηση στην περιοχή του Βόλου.

Η αιτία για το πνευμονικό οίδημα θα διαπιστωθεί έπειτα από την ολοκλήρωση των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που έχει παραγγείλει ο ιατροδικαστικής.

 

Ο γνωστός ακτιβιστής την προηγούμενη Δευτέρα βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του από τους γονείς του. Αστυνομικοί της Ασφάλειας που έφτασαν στο σημείο, δεν διαπίστωσαν ίχνη εγκληματικής ενέργειας.

Ωστόσο από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος του γνωστού ακτιβιστή, ακούστηκαν φωνές για θάνατο συνεπεία τις ανηλεούς αστυνομικής βίας που δέχθηκε ο νεαρός πριν από ένα μήνα σε κινητοποίηση Αντιεξουσιαστών στο Βόλο.

Μάλιστα το άγριο ξυλοκόπημα του Βασίλη Μάγγου αποτυπώθηκε σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει αστυνομικούς των ΜΑΤ αλλά και άλλων συναδέλφων τους, να έχουν στο οδόστρωμα τον νεαρό να τον κλωτσούν με τις μπότες τους και να τον ξυλοκοπούν άγρια με τα γκλοπ.

Μάλιστα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για όσους προσπαθούν να καπηλευθούν το θάνατο του νεαρού, με αποτέλεσμα να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης τα οποία στις ανακοινώσεις τους υποστήριζαν πως ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπαθεί να προκαταβάλει το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Ωστόσο από τους γονείς του Βασίλη Μάγγου έγινε γνωστό πως κατέθεσαν αίτημα για διορισμό τεχνικού συμβούλου από την πλευρά τους. Πρόκειται για ένα αίτημα που εξετάστηκε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα και κρίθηκε αποδεκτό.

Εκτός αυτού αιφνιδιαστικά η σορός του άτυχου νέου μεταφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη, αγνοώντας το αίτημα των γονιών του Βασίλη Μάγγου η νεκροτομή να γίνει στην Λάρισα λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν ώστε να βρεθούν στην Θεσσαλονίκη.

Τσίπρας: Διαφάνεια και δικαιοσύνη

«Πλήρη διαφάνεια» και «δικαιοσύνη» για το θάνατο του 27χρονου Βασίλη Μάγγου ζητά με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Σε ένα ισχυρό, σύγχρονο και σοβαρό δημοκρατικό κράτος, υπάρχουν θεσμοί, διαδικασίες και μια συγκροτημένη λειτουργία για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου ενός νεαρού παιδιού», τονίζει ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «όλοι οφείλουν να τα σέβονται». “Και ειδικά ο αρμόδιος Υπουργός που έσπευσε χθες να προκαταλάβει το ιατροδικαστικό πόρισμα, χωρίς να βρει δυο λόγια να πει για την πρωτοφανή αστυνομική βία, όπως αποδεικνύεται και από το οπτικοακουστικό υλικό που έχει δημοσιευθεί», συμπληρώνει.

«Η μόνη απάντηση μπορεί να είναι η πλήρης διαφάνεια και η δικαιοσύνη. Αυτά επιβάλλει ο σεβασμός στη μνήμη ενός νέου παιδιού που έφυγε άδικα, αλλά και στην οικογένεια του που θρηνεί. Και σίγουρα, όχι σκιές, αναπάντητα ερωτήματα, ατιμωρησία και ύποπτες ενέργειες στη διερεύνηση των αιτίων του θανάτου του Βασίλη Μάγγου», υπογραμμίζει ο Αλ. Τσίπρας εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

ΠΗΓΗ: newsit.gr

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα