Παρασκευή, 19/04/2024 | 05:10

“Eπιτέλους τόλμησε το Υπουργείο να φέρει τη νομιμότητα – προστατεύεται η φέτα, το ελαιόλαδο, το κρασί, το μέλι κ.α. “

523 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/06/2020, 3:22 μμ | 0 σχόλια

Για το νόμο προστασίας των Π.Ο.Π. προϊόντων
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι αισθάνεται δικαιωμένος για τις προσπάθειες που κατέβαλλε το προηγούμενο διάστημα για την ψήφιση του νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον οποίο αυστηροποιούνται οι διατάξεις για τις «ελληνοποιήσεις» και για τα Π.Ο.Π. προϊόντα. «Είναι μεγάλη υπόθεση για την Ελλάδα, για την Ήπειρο. Eπιτέλους τόλμησε το Υπουργείο να φέρει τη νομιμότητα για αυτά τα προϊόντα», τόνισε συμπληρώνοντας πώς προστατεύεται η φέτα, το ελαιόλαδο, το κρασί, το μέλι κ.α.
Έκανε γνωστό πως επικοινώνησε και ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό που υλοποίησε τη δέσμευση που είχε δώσει πριν ένα περίπου χρόνο στη Σαμαρίνα Γρεβενών για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, μέσω και της προστασίας των προϊόντων Π.Ο.Π. Αξίζουν – πρόσθεσε- συγχαρητήρια – και στον Υπουργό και σε όσους ασχολήθηκαν με το θέμα, γιατί πλέον «αλλάζουμε σελίδα».
Η πρώτη θετική ένδειξη από το νέο νόμο, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, είναι το γεγονός πως έκαναν εμφάνισή τους στην Ήπειρο για αγορά αιγοπρόβειου γάλακτος γαλακτοβιομηχανίες που έχουν σε άλλες περιφέρειες τις έδρες τους.
Παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα, μεταξύ των οποίων είναι και η διασύνδεση των συστημάτων ΟΠΕΚΕΠΕ και «ΑΡΤΕΜΙΣ», στη βάση της πρότασης που έχει υποβάλλει, ώστε να ελέγχεται ο ακριβής αριθμός των ζώων που ενισχύονται.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα