Πέμπτη, 28/03/2024 | 19:11

Σύσταση της επίσημης Επιτροπής «ΠΡΕΒΕΖΑ 2021»

523 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/06/2020, 10:20 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Σύσταση της επίσημης Επιτροπής «ΠΡΕΒΕΖΑ 2021» για τη θεσμική διοργάνωση των εκδηλώσεων και δράσεων για τα 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

 

Την πρώτη της επίσημη συνάντηση, πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής στο γραφείο του Δημάρχου Πρέβεζας , η τετραμελής Επιτροπή «ΠΡΕΒΕΖΑ 2021» η οποία θα σχεδιάσει και θα συντονίσει τις εκδηλώσεις και τις δράσεις οι οποίες θα διοργανωθούν στο Δήμο Πρέβεζας , είτε στο πλαίσιο των δράσεων συνεργασίας με την επιτροπή “Ελλάδα 2021” είτε από την ίδια την Επιτροπή «ΠΡΕΒΕΖΑ 2021» σε συνέργειες με άλλους Δήμους ή φορείς.

Την Επιτροπή απαρτίζουν ο προεδρεύων Δήμαρχος Πρέβεζας κ .Νίκος Γεωργάκος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος “Ακτία Νικόπολις” κ. Νίκος Καράμπελας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αθηνά Κωνσταντάκη, ενώ στην πρώτη συνάντηση συμμετείχε και ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως π .Σίμωνας Δημογέροντας. 

Η προετοιμασία στο Δήμο Πρέβεζας της διοργάνωσης των επίσημων και θεσμικών εκδηλώσεων και δράσεων για την ανάδειξη της καθοριστικής συμβολής της περιοχής μας και των κατοίκων της, τόσο στην προεπαναστατική περίοδο όσο και στην Επανάσταση του 1821 έχει ξεκινήσει μεθοδικά και έγκαιρα και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαιτούμενες επαφές είτε με την κεντρική Επιτροπή του “Ελλάδα 2021”, είτε με άλλους Δήμους και φορείς.

Εκτός των εκδηλώσεων που θα οργανώσει η Επιτροπή «ΠΡΕΒΖΑ 2021» με τους ειδικούς συνεργάτες της, οι άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθούν οι δράσεις σε συνεργασία με την Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021» είναι οι ακόλουθοι :

 

1.To 1821 στην Ελλάδα και τον κόσμο. Η Επανάσταση του 1821 ως καταστατικό στοιχείο της Ελληνικής Ιστορίας, αλλά και ως ψηφίδα της παγκόσμιας Ιστορίας.

 

2.Η Ελλάδα σήμερα μετά από μια πορεία 200 χρόνων. 200 χρόνια σύγχρονη Ελλάδα.

 

3)΄Ελληνες που αφήνουν το αποτύπωμά τους στον κόσμο τα τελευταία  200 χρόνια.

200 χρόνια  ‘Ελληνες

 

4)Το 2021 ως παράθυρο για την Ελλάδα του μέλλοντος.

 

Οι άξονες είναι πανελλαδικά κοινοί, ενώ η Επιτροπή «ΠΡΕΒΕΖΑ 2021» αφού πρώτα λάβει υπόψη της και τις προτάσεις σχετικών τοπικών φορέων που θα κατατεθούν σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου, θα επεξεργαστεί και θα κλείσει τις τελικές προτάσεις τις οποίες και θα υποβάλλει στη σχετική ψηφιακή πλατφόρμα του “Ελλάδα 2021”.

Ζητούμενο, πέραν της ανάδειξης της Πρέβεζας ως ένα από τα σημεία αναφοράς των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, αποτελεί η δυναμική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στα δρώμενα και για τον σκοπό αυτό ο Δήμος θα δημιουργήσει ειδική διαδραστική ενημερωτική ιστοσελίδα.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα