Παρασκευή, 19/04/2024 | 22:26

Στο νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας & επίτιμος δημότης Πρέβεζας Αναστάσιος

605 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/06/2020, 8:52 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 η ανακήρυξη σε Δημότη Πρέβεζας του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Τιράνων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιου.

Σας θυμίζουμε για την ιστορία ότι ο Μακαριότατος, ο οποίος είχε να επισκεφθεί την Πρέβεζα από το 1933, δηλαδή από την ηλικία των 5 ετών,  αφίχθη στην Πρέβεζα την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017  το βράδυ, επισκέφθηκε στις 11:00 το πρωί την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαντίας κ.κ Ναθαναήλ, όπου εκεί τους υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος, ενώ λίγο αργότερα όλοι μαζί μετέβησαν στο Δημαρχείο της πόλης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας μίλησε τότε για την αισιοδοξία του, ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, θα ξεπεραστούν λέγοντας χαρακτηριστικά:
« Ξέρω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι στην πατρίδα μας. Έχω την βεβαιότητα ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση.
Δεν ανησυχώ για τις κρίσεις. Είναι σαν τις αρρώστιες. Αλλά όταν κανείς ,κάνει σαφή θεραπευτική αγωγή ,τα πράγματα πηγαίνουν όπως θα το ήθελε. Και είμαι βέβαιος ότι προχωράμε σε αυτή την κατεύθυνση». Ο Ιεράρχης , όπως είπε, αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχηθεί στην πολιτεία της Πρέβεζας, «αλήθεια, αγάπη και κάλος , τα 3 χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν την Ορθοδοξία».

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος εισήλθε στο θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ των Τιράνων, ύστερα από καρδιακή ενόχληση.

Διεπιστώθη στένωση στεφανιαίας αρτηρίας και αυθημερόν πραγματοποιήθηκε αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο «στέντ», με πολλή επιτυχία.

Το Σάββατο 27 Ιουνίου , η υγεία του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας ήταν ιδιαιτέρως ικανοποιητική.

 Οι θεράποντες ιατροί πληροφόρησαν τον κ. Αναστάσιο ότι εντός 2 ημερών μπορεί να επανέλθει στην Αρχιεπισκοπή.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα