Πέμπτη, 28/03/2024 | 19:53

Πρέβεζα: Ο θερινός κινηματογράφος “Κυανή Ακτή”… μουσείο φαντασμάτων

951 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/06/2020, 7:38 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Σε λίγες μέρες θα μας αποχαιρετήσει ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού του 2020 και στην Πρέβεζα το ζήτημα “θερινό σινεμά” μοιάζει με μια παλιά γλυκιά ανάμνηση για τους σινεφίλ της Πρέβεζας και της ευρύτερης περιοχής.

Είναι κρίμα πραγματικά που δεν θα ανοίξει ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος “Κυανή Ακτή” και είναι ακόμη περισσότερο λυπηρό για το ζήτμα πολιτισμού ότι δεν υπάρχει και ακριβής πρόβλεψη, δεν υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Ο Θερινός κινηματογράφος στην Πρέβεζα ήταν εκεί που παλιότερα υπήρχε η μπουάτ του Λάκη Παππά και στα 90’ς η Disco Star, ίσως λόγω και του ότι ακριβώς δίπλα βρίσκεται το Δημοτικό Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος” μπορεί να μην ήταν και ο πιο ενδεδειγμένος χώρος, υπό την έννοια όταν στο κηποθέατρο παίζονταν θεατρικές παραστάσεις ή δίνονταν συναυλίες δεν ήταν και το καλύτερο να δεις ταινία, όμως δεν καρποφόρησε εναλλακτική λύση.

Ένα ακόμη καλοκαίρι η Πρέβεζα μένει χωρίς… θερινό σινεμά και δεν γράφω το κείμενο για να αποδώσω ευθύνες και στην προηγούμενη δημοτική αρχή και στη σημερινή δηοτική αρχή που και οι δύο έχουν ακέραιες ευθύνες για το γεγονός ότι η Πρέβεζα δεν διαθέτει θερινό σινεμά, αλλά γιατί είναι όντως λυπηρό.

Πληγώνει τον πολιτισμό μιας πόλης που στο σινεμά έχει τη δική της ξεχωριστή ιστορία που την κουβαλά χρόνια και εξαιτίας της απάθειας και της έλειψης πολιτικών στερείται θερινό σινεμά.

Κάποιος φίλος (που φωτογραφίζει υπέροχα  και γράφει υπέροχα κείμενα) έγραψε να γίνει ο πρώην θερινός κινηματογράφος “Κυανή Ακτή” … μουσείο φαντασμάτων.

Εκεί καταντήσαμε δυστυχώς, ένας χώρος που άλλοτε ήταν γεμάτος ζωή και ξεπηδούσαν από την μεγάλη οθόνη όλες εκείνες οι προσωπικότητες των ηθοποιών και οι θεατές απολάμβαναν, να μοιάζει με έρημο τόπο.

Δυστυχώς όσο πικρό κι αν ακούγεται ο πρώην θερινός Κιηματογράφος “Κυανή Ακτή” μοιάζει με…μουσείο φαντασμάτων κι αυτό ασφαλώς είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα για τον πολιτισμό μας.

 

Σπύρος Πλέουρας 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα