Σάββατο, 20/04/2024 | 09:26

Πρέβεζα -ιστορικό κέντρο :15Αύγουστος με ασθενοφόρο & στολή “αστροναύτη”; εικόνα από το μέλλον;

773 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/06/2020, 6:19 μμ | 0 σχόλια

 

 

Είναι τέτοια η σοβαρότητα κάποιων ζητημάτων που ο χειρισμός τους δεν μπορεί να ούτε επιφανειακός, ούτε να υπάρξεις επιδερμική αντιμετώπιση. Απαιτείται δράση στην καρδιά του προβλήματος. Έχει γίνει πολύ συζήτηση για το  τουριστικό κατάλυμα που θα χρησιμοποιηθεί- εκτός σοβαρότατου απροόπτου.  για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων για την αντιμετώπιση του κινδύνου μετάδοσης του COVID-19.

Πρώτα από όλα η είδηση και μόνο δεν είναι ότι καλύτερο, ότι   δηλαδή στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας τουριστικό κατάλυημα θα εξυπηρετήσει αυτό το σκοπό.

Δεν επιθυμούμε σε καμία των περιπτώσεων να γίνουμε μάντεις κακών, όμως ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι με τον Κορονοϊό από τη στιγμή που η ίδια η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα έχει ακόμη δρόμο να διανύσει…

Κι ερχόμαστε στο απευκταίο σενάριο που μέσα στο κατακαλόκαιρο, είτε είναι Δεκαπενταύγουστος είτε άλλη ημερομηνία με χιλιάδες επισκεπτών στην Πρέβεζα, να υπάρξει κρούσμα σε γειτονικό νομό. Να χρειάζεται να διανύσει ολόκληρη εθνική οδό το ασθενοφόρο, να το δουν ότι κατευθύνεται για Πρέβεζα, να φτάσει στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας και στο τουριστικό κατάλυμα.

Προσέξτε μέσα στο κατακαλόκαιρο, ασθενοφόρο στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας και να βγαίνει ο γιατρός να συνοδεύσει “Ασθενή” με τη στολή προστασίας που θυμίζει στολή… αστροναύτη.

Σκεφθείτε πως θα νιώσουν οι επισκέπτες αλλά και οι δημότες Πρέβεζας, αν υπάρξουν τέτοιες εικόνες! Τις απευχόμαστε, αλλά είπαμε κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν θα τις δούμε και δεν θα αποτελέσει το παραπάνω… εικόνα από το μέλλον, από το άμεσο μέλλον!

Τα απευχόμαστε όλα αυτά και μακάρι να είναι εφικτό να υπάρξει άλλη λύση! Δίκαια στον κόσμο υπάρχει δυσαρέσκεια, ανησυχία και έντονες αντιδράσεις.

Την προσωπική μου άποψη εκφράζω και τίποτα περισσότερο…

 

Σπύρος Πλέουρας 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα