Παρασκευή, 29/03/2024 | 13:09

Πρέβεζα: Δήμαρχε το10, δεν το βάζουν οι εφημερίδες & η επικοινωνία, αλλά η τοπική κοινωνία!

573 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/06/2020, 2:09 μμ | 0 σχόλια

 

Η δημιουργία εντυπώσεων, προσωπικής προβολής, η χωρίς μέτρο επικοινωνία, όταν δεν έχουν ουσία, δεν καταγράφουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Με καλή προαίρεση απευθύνομαι στον δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο με αφορμή δημοσιεύματα Αθηναϊκών, Γιαννιώτικων, ή άλλων εφημερίδων. Και μιλώ  και ως 18 χρόνια εκδότης εφημερίδας. Κανονικός, όχι περιστασιακός!

Έπεσε ένα απόκομα εφημερίδας στα χέρια μας δήμαρχε, στο οποίο σου βάζουν 10 (ξέχασαν να σου βάλουν 10 με τόνο για να είσαι… κορυφή). Πριν καλά-καλά συμπληρώσεις χρόνο ως δήμαρχος Πρέβεζας κ. Γεωργάκο αισθάνεσαι πραγματικά ότι έπιασες κορυφή, ώστε να βαθμολογείσαι με το δέκα που προφανώς εννοούν το άριστα;

Εγώ δεν θα πω ότι δεν γίνονται προσπάθεις, άλλωστε σε κάθε θετική προσπάθεια της δημοτικής αρχής, δε διστάζουμε να την επισημαίνουμε και να λέμε και μπράβο, όμως δεν είμαστε ούτε εμείς ούτε οι άλλοι, (εσείς με ποιούς είστε με μας ή με τους άλλους; απάντηση: Με σας! Ανταπάντηση: Εμείς είμαστε οι… άλλοι. Από παλιό ανέκδοτο), αλλά οι δημότες Πρέβεζας αυτοί που κρίνουν.

Οι δημότες Πρέβεζας που βλέπουν να γίνεται  τουριστική προβολή στο δήμο, αλλά δεν αντέχουν υπερβολές σαν αυτή που ξεστομίσατε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας την 21η του Μάη, λέγοντας ότι η Πρέβεζα θα είναι η αιχμή του δόρατος της χώρας στην τουριστιική προβολή. Δηλαδή απαιτείται και λίγη προσοχή, καθόλου έπαρση, σοβαρότητα, μεθοδικότητα και γιατί όχι και ταπεινότητα.

Επαναλαμβάνω γίνονται προσπάθειες, δεν έχω πρόθεση να σας αδικήσω, όμως υπάρχουν και προβλήματα επί παραδείγματι θα αναφέρω εν συντομία το πρόβλημα με τα αδέσποτα, στην καθαριότητα που δεν υπάρχει η δυνατότητα να είναι όλοι οι δημότες ικανοποιημένοι, το γεγονός ότι μπαίνουμε στην 15η Ιούνη και η Πρέβεζα δεν έχει λειτουργικό το κολυμβητήριό της, που δεν έχει σε λειτουργία τον θερινό σινεμά και μια σειρά από άλλα ζητήματα που δεν είναι της παρούσης, να αναφερθώ.

Η ουσία είναι μία Δήμαρχε και η ουσία δεν είναι ούτε το 10 άριστα που θα σου δώσουν εφημερίδες, ούτε η επικοινωνία ούτε με πόσους θα φωτογραφηθείς, η ουσία είναι το έργο σου και από αυτό θα κριθείς κι εσύ και η δημοτική σου αρχή!

Το να σου βάλουν άλλοι 10, άλλοι πέντε ή εμείς να σου βάλουμε κάτω από τη βάση δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, πίστεψέ με. Το δέκα πρέπει να στο βάλει η τοπική κοινωνία του δήμου Πρέβεζας και η αλήθεια είναι αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, μέχρι στιγμής δε σου το βάζει  και κάνε κι ένα γκάλοπ για να ανακαλύψεις του λόγου το αληθές!

Είσαι στην αρχή, έχεις πολύ δρόμο ακόμα να διαβείς στη διοίκηση του δήμου, σε κάποιες προσπάθειες μπαίνει θετικό πρόσημο, σε άλλες όχι, όχι όμως και… δεκάρι, ας είμαστε και λίγο ρεαλιστές ταπεινοί, αλλά προπάντων σοβαροί.

Αυτά με καλή προαίρεση και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σου, για τη συνέχεια.

Σπύρος  Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα