Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:39

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: “Επικίνδυνη φάση” η χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό

650 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/06/2020, 8:05 μμ | 0 σχόλια

 

 

Το καμπανάκι κρούει ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας  μετά τη λήξη της καραντίνας και την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις, οι οποίοι είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του Covid – 19.

Ο κόσμος μπήκε σε “επικίνδυνη φάση”, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. “Πολλοί άνθρωποι έχουν προφανώς κουραστεί να μένουν μέσα στο σπίτι τους. Οι χώρες θέλουν να ξανανοίξουν την κοινωνία τους και την οικονομία τους”, δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

“Ωστόσο ο ιός συνεχίζει να μεταδίδεται γρήγορα, παραμένει θανατηφόρος και η πλειοψηφία των ανθρώπων παραμένει εκτεθειμένη”, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι ο ΟΗΕ κατέγραψε την 18η Ιουνίου, περισσότερα από 150.000 νέα κρούσματα, αριθμό – ρεκόρ για μια μόνο ημέρα από την έναρξη της πανδημίας.

Σχεδόν το 50% των κρουσμάτων καταγράφηκε στην αμερικανική ήπειρο και η πανδημία συνεχίζει να μεταδίδεται, επίσης, στη νότια Ασία και στη Μέση Ανατολή.

“Καλούμε κάθε χώρα και κάθε πολίτη να βρίσκεται στη μέγιστη επαγρύπνηση. Συνεχίστε να τηρείτε τις αποστάσεις σας, μείνετε στο σπίτι αν αισθάνεστε αδιαθεσία, συνεχίστε να καλύπτετε τη μύτη και το στόμα σας όταν βήχετε, φορέστε μάσκα μόλις κριθεί απαραίτητο, συνεχίστε να πλένετε τα χέρια σας”, επέμεινε ο Τέντρος.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα