Παρασκευή, 26/04/2024 | 12:42

Πάργα: Ο απόλυτος αναπτυσσόμενος προορισμός

796 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/06/2020, 9:14 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ένα υπέροχο αφιέρωμα έχει κάνει για την Πάργα το diakopes.gr  την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020.

 

Η περίπτωση της Πάργας είναι από αυτές που σε κάνουν να αναφωνείς ήδη από τα πρώτα δευτερόλεπτα περιπλάνησής σου στην πόλη πως όλο αυτό που έχεις μπροστά στα μάτια σου μάλλον είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Η πραγματικότητα είναι, όμως, πως ό,τι βλέπεις δεν κρύβει την παραμικρή παγίδα και πράγματι αποτελεί ιδανικό «καταφύγιο» στην περίπτωση που το νησί λόγω της τρέχουσας κατάστασης μοιάζει… μακρινό όνειρο.

Η Πάργα, βλέπεις, είναι η τρανή απόδειξη πως η ηπειρωτική Ελλάδα μπορεί να κοντράρει στα ίσα τα ελληνικά νησιά. Και αν έχεις την παραμικρή αμφιβολία γι’ αυτό, δεν έχεις παρά να σπεύσεις να κολυμπήσεις στα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά των δημοφιλών και άκρως ιδιαίτερων παραλιών της.

Βρίσκεται πολύ κοντά σε Πρέβεζα και Ιωάννινα και δικαίως έχει «κλέψει» μεγάλο κομμάτι του τουρισμού από τα νησιά του Ιονίου, μιας και πρόκειται για συνεχώς αναπτυσσόμενο προορισμό που τείνει να εξελιχθεί σε έναν από τους πιο κοσμοπολίτικους της Ελλάδας ολόκληρης.

Και όλα αυτά σε βαθμό που δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως τείνει να εξελιχθεί σε έναν από τους πλέον χλιδάτους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Για τη θέα στο Ιόνιο, τα πολύχρωμα σπιτάκια – σήμα κατατεθέν της, το Ενετικό της Κάστρο που στέκει επιβλητικό ανά τους αιώνες και τις γεύσεις-όνειρο που θα απολαύσεις στα ταβερνάκια της θα μπορούσαμε να πούμε πολλά περισσότερα.

Νησάκι της Παναγίας στην Πάργα: Πληροφορίες για ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα της περιοχής και της Ελλάδας

Νησάκι της Παναγίας στην Πάργα: Πληροφορίες για ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα της περιοχής και της Ελλάδας Νησάκι της Παναγίας στην Πάργα: Πρόκειται για ένα όμορφο, καταπράσινο νησάκι που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο λιμάνι της Πάργας και αποτελεί δημοφιλές αξιοθέατο για τους επισκέπτες που πηγαίνουν στην περιοχή. Μόλις φτάσει κανείς στο λιμάνι, το νησάκι της

Παναγίας σίγουρα θα τραβήξει το βλέμμα του και θα θέλει να το γνωρίσει από κοντά. Με ένα καϊκάκι μπορεί ο οποιοσδήποτε να φτάσει στο μικρό νησί πολύ γρήγορα και να δει αυτό το στολίδι της περιοχής. Το πιο χαρακτηριστικό είναι το εκκλησάκι της Παναγίας απ’ όπου πήρε και το όνομά του το νησί με το γραφικό καμπαναριό, χτισμένο στις παρυφές του κάστρου που χτίστηκε το 1808 από τους Γάλλους κατά την παραμονή τους στην ευρύτερη περιοχή. Σκοπός τους ήταν να ελέγχουν μέρος του όρμου της Πάργας. Ο,τι έχει απομείνει από αυτό είναι πνιγμένο στο πράσινο δημιουργώντας ένα πολύ γραφικό σκηνικό.

 

Μάλιστα, κάποια ζευγάρια επιλέγουν το εκκλησάκι και για την πιο σημαντική μέρα της ζωής τους, το γάμο τους με τη νύφη να φτάνει στο παραμυθένιο σκηνικό πάνω σε καΐκι. Τη νύχτα η εικόνα είναι ακόμα πιο γραφική με το φωταγωγημένο νησάκι να μαγνητίζει τα βλέμματα.

Φυσικά, η πόλη της Πάργας είναι από μόνη της ένα μέρος που αξίζει να γνωρίσετε και να βάλετε στα σχέδια των διακοπών σας για μια μελλοντική, καλοκαιρινή εξόρμηση

ΠΗΓΗ-φωτογραφίες : diakopes.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα